Tito je ratni zločinac koji samo spletom okolnosti nije osuđen. Zato dok god Tito može imati u Hrvatskoj ulice i trgove, nema razloga da ih nema i Budak, zaključuje Baričević

Baričević: “Ako može ratni zločinac Tito, može i Mile Budak”

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Načelnik općine Jasenice, HDZ-ovac Martin Baričević bio je iznenađen kad mu je iz Ministarstva uprave stigao zahtjev da im dostavi odluku temeljem koje je ustaški dužnosnik i književnik Mile Budak dobio u tom podvelebitskom mjestu svoju ulicu. Poslao im je, veli, tu odluku općinskog vijeća, ali nije mu jasno zašto u resoru Arsena Bauka žele utvrditi je li ona u skladu s Ustavom.

Nije se dovoljno pozivati na Ustav, neka kažu koji se zakon krši ako ulica nosi Budakovo ime. Mi smo tu odluku donijeli na propisan način, a Vlada bi danas donosila političke odluke. Ne razumijem kako sada, uoči europskih i lokalnih izbora, misle mijenjati nazive ulica koje su u popisu birača, čudi se Baričević čija se općina nalazi na popisu deset jedinica lokalne samouprave u kojima Mile Budak još ima ulicu.

Tito je ratni zločinac koji samo spletom okolnosti nije osuđen. Zato dok god Tito može imati u Hrvatskoj ulice i trgove, nema razloga da ih nema i Budak, zaključuje Baričević.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar