Bilić: “Život na otoku mora imati brzu i kvalitetnu komunikaciju”

O velikim temama za malo mjesto razgovaralo se danas na Velom Ižu tijekom tribine s mještanima u organizaciji SDP-a i HSLS-a.

Predsjednica GO SDP-a i saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović istaknula je kako u vrijeme krize odgovorna vlast ne gradi monumentalne spomenike, nego radi na projektima od istinske važnosti za građane. Zato je nužno čuti njihovo mišljenje i potrebe.

Cilj nam je promijeniti lice politike. Stoga i izlazimo s kandidatom za gradonačelnika Ivom Bilićem koji zna što je zaista potrebno kako bi se pokrenulo gospodarstvo i zaposlili mladi ljudi, rekla je Antičević Marinović.

A upravo su depopulizacija i odumiranje otoka najveći problemi s kojima se susreću otočani. Na Velom Ižu je 250 stanovnika većinom starije životne dobi koji se osjećaju zanemareno od strane onih koji su na vlasti i koji bi im trebali biti na usluzi.

Kandidat za gradonačelnika Ivo Bilić predstavio je svoje planove za poboljšanje života otočana. Na prvom se mjestu našlo pitanje vodoopskrbe. Dok se ne riješi distribucija vode cjevovodima, za što bi se mogla koristiti sredstva EU fondova, predloženo je kratkoročno rješenje koje bi uključivalo nekoliko vodosprema. Trebalo bi stoga razraditi sustav distribucije vode, te postaviti hidrante i priključke u kućama.

Ivo Bilić planira i uvođenje još jedne brzobrodske linije, implementaciju slobodnog prijevoza goriva, osiguravanje što jeftinijeg prijevoza robe, češće tamponiranje poljskih putova, osiguravanje brze povezanosti s Hitnom medicinskom pomoći te otvaranje Doma za starije osobe.

Nema života na otoku bez afirmacije marina i luka. Život na otoku mora imati brzu i kvalitetnu komunikaciju. Cilj nam je raditi, ne ono što mi mislimo da je dobro za vas, već ono što zaista jest dobro kako bi se poboljšao način života i otvorila perspektiva za mlade, naglasio je Ivo Bilić.

Predsjednik zadarskog HSLS-a Josip Knez istaknuo je kako u SDP-ovom kandidatu za gradonačelnika vidi osobu koja donosi konkretne planove. Stoga su se i odlučili na suradnju tijekom lokalnih izbora. No, puno je posla koji čeka novu vlast u sređivanju lokalne samouprave.

Potrebno je stati na kraj ilegalnom radu i početi racionalno trošiti, te spriječiti da mladi odlaze iz države u potrazi za poslom, zaključio je Knez.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...