Bogati Rusi koriste hitnu pomoć kao taksi

Prometne gužve u Moskvi i sveprisutna korupcija koja tamo vlada pridonijele su rađanju još jednog zanimljivog ‘biznisa’ u kojem su interes našli vozači hitne medicinske pomoći i građani s dubljim džepom – za cijenu od stotinjak eura ambulantna vozila koriste kao taksi, prenosi B92.

Neobičan način prijevoza otkrili su ruski aktivisti za borbu protiv korupcije kojima je ‘u zasjedu’ pao bogati klijent koji nije žalio novca da kroz prometnu gužvu prođe brže – vozilom hitne pomoći sa sirenama i rotacijskim svjetlima.

Aktivisti su pozvali hitnu pomoć predstavljajući se kao potencijalni klijenti i ugovorili bez problema cijenu i vrijeme vožnje, prenose ruski mediji.

Prošle je godine, naime, ruski predsjednik Vladimir Putin naložio ograničenu upotrebu sirena i rotacija, pa su dozvolu dobili samo visoki predstavnici Kremlja. No, to su iskoristili oni koji su željeli izbjeći gužve, a imali su dovoljno novca platiti vozače hitne pomoći i u njihovim se vozilima što brže provesti Moskvom.

Doduše, upozoravaju ruski mediji, ni to nije jamstvo da će se moći brzo proći kroz prometnu gužvu jer se događa da hitna pomoć mora čekati prolazak vozila s rotacijskim svjetlima koja voze visoke dužnosnike ruske vlasti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...