Buzov Devčić: “Branit ćemo dostojanstvo svake političarke, neovisno o stranačkoj pripadnosti!”

Povodom Međunarodnog dana žena zadarski HSS organizirao je konferenciju za novinare na kojoj je bilo riječi o verbalnom nasilju nad ženama u predizborno vrijeme. Irena Devčić Buzov, potpredsjednica ŽO HSS-a Zadarske županije, izrazila je zadovoljstvo zbog primjene novog kaznenog zakona kojim je previđeno kažnjavanje za vrijeđanje preko interneta i internetskih portala.

– Era klevetanja skrivena iza izmišljenih nadimaka nije završila, ali na neki je način svedena u granice podnošljivog upravo zbog stupanja na snagu novog kaznenog zakona kojim se propisuju kazne za govor mržnje, odnosno povredu ugleda i časti i od strane tih anonimnih komentatora. Pretraživajući komentare na jednom zadarskom portalu vezano za zadarske političarke  mislila sam navesti nekoliko primjera, no nisu primjereni za javno iznošenje. Uglavnom se sve svodi na seksualne aluzije, primijetila je Devčić Buzov.

Poručila je kako će HSS reagirati na vrijeđanje svake političarke  bez obzira na stranačku pripadnost. Navodeći pozitivne primjere političkog angažmana svojih kolegica iz SDP-a Renate Sabljar Dračevac i Sabine Glasovac izrazila je nadu da će ovakvih kandidatura u utrci za određene političke pozicije biti još iz ostalih stranaka u svrhu postizanja ravnopravnosti muškaraca i žena u politici.

– Zanimljivo je da se u radnim tijelima Zadarske županije, koja broje od 3 do 9 članova, nalazi uglavnom jedna žena, najviše u odboru za javna priznanja – čak 3 žene, dok u odboru za gospodarstvo ili turizam i pomorstvo nema niti jedne žene, ali u odboru za ravnopravnost spolova je 7 žena i jedan muškarac koji je na početku svog mandata zamolio za ispisnicu, rekla je Devčić Buzov.

Zbog svega navedenog, HSS-ovka je zaključila da je našem društvu još uvijek potreban feminizam posjetivši da se prema Anićevom rječniku stranih riječi radi o pokretu za izjednačenje žene s muškarcem u radnim pravima i socijalnom položaju, a ne o nekakvoj pogrdnoj riječi od koje treba bježati jer čini ženu neprivlačnom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...