Čeka nas kišni početak travnja: Iako će od sutra biti toplije, pravo proljeće ćemo još morati pričekati

Iako je za danas najavljeno postupno razvedravanje vremena, a od sutra i zatopljenje u odnosu na ove zimske snježne minuse koji vladaju, proljeće u pravom smislu riječi još ćemo neko vrijeme morati pričekati. Naime, Hrvate očekuje kišni početak travnja.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas slijedi postupno razvedravanje, najprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a od sredine dana u većem dijelu zemlje. Pritom je ponegdje u sjevernim kopnenim krajevima samo još ujutro uz pretežito oblačno vrijeme moguć neznatan snijeg. Vjetar većinom slab sjeverni i sjeverozapadni, na sjevernom Jadranu prijepodne još umjerena i jaka bura. Najviša temperatura zraka od -1 do 4, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na Jadranu od 9 do 14°C.

Sutra će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Jutro vrlo hladno, mjestimice s niskim oblakom ili maglom, a prema kraju dana sa zapada jače naoblačenje, na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru mjestimice kiša. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak, na Jadranu umjereno i jako jugo. Danju osjetno toplije nego danas.

U petak i subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme povremeno s kišom, mjestimice obilnijom na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjereno, povremeno i jako jugo. Temperatura u laganom porastu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...