Čermak predao plan restrukturiranja za DIOKI i DINA-u: Planira širenje i nove projekte

Umirovljeni general Ivan Čermak i njegova tvrtka Crodux plin dostavili su upravi DIOKI grupe prijedlog plana restrukturiranja DIOKI-ja i DINA-e.

U priopćenju stoji kako je upravi DIOKI d.d. dostavljen prijedlog mogućeg sudjelovanja u financijskom i operativnom restrukturiranju DINA-e i DIOKI-ja kroz predstečajne nagodbe i stjecanje većinskog udjela u restrukturiranim društvima uz osiguranje potrebnih sredstava za pokretanje i nastavak proizvodnje, osiguranje radnih mjesta te razvoja novih projekata koji će omogućiti novo zapošljavanje.

“Razmatrajući opciju preuzimanja cjelokupne grupacije kroz opcije predstečajne nagodbe rukovodili smo se zakonski dozvoljenim kriterijima: pretvaranjem potraživanja dijela vjerovnika u vlasnički udio, korištenjem zakonski dozvoljenih okvira za otpis ili diskont potraživanja i preuzimanjem otplate dijela duga kroz kratkoročno i dugoročno opterećenje”, stoji u priopćenju koje je potpisao umirovljeni general Ivan Čermak.

 

Drugi najveći dioničar bi mogao biti HEP

Predsjednik Sindikata radnika DINA – Petrokemije Predrag Mihaljević komentirao je da se iz priopćenja može iščitati da bi uz Crodux drugi veći dioničar bio HEP, na osnovi zamjene potraživanja za vlasničke udjele.

“To je jako dobra odluka, a razlog za optimizam jest i to što su iz Croduxa prije najavljivali samo oštre rezove, dok se sada govori o razvoju novih projekata”, ocijenio je Mihaljević koji očekuje da eventualni višak radnika bude zbrinut prema kolektivnom ugovoru.

Podsjećamo, radnici DIOKI-ja i DINA-e prosvjedovali su prije dva tjedna i tražili hitnu isplatu zaostalih plaća i otpremnina. Tvrde da im je poslodavac prosječno dužan 120.000 kuna po radniku, javlja HRT.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...