Don Ivan Grubišić podržao SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zadra

GO SDP Zadar održao je konferenciju za novinare u Muzeju antičkog stakla na temu “Gospodarski razvoj i etika u politici ključ su izlaska iz krize.” Don Ivan Grubišić ovom je prilikom iskazao javnu podršku SDP-ovom kandidatu za gradonačelnika Ivi Biliću.

Čelnik Saveza za građansku i etičku Hrvatsku istaknuo je kako “podršku daje u svoje osobno ime, ne u ime Saveza, koji nešto drukčije misli”.  Dodao je da “krug Saveza iz Zadra neće koalirati s niti jednom političkom opcijom”.

– Nema pregovora, trgovanja niti uvjetovanja prije izbora. Savez će surađivati na kvalitetnim programima za Zadar i Zadarsku županiju neovisno s koje strane dolazili – rekao je don Ivan Grubišić.

Skrenuo je pažnju na “manipulaciju demokracijom, borbom protiv kriminala i pravnom državom” napominjući da će uložiti sve svoje znanje i autoritet da se to prepozna.

– Učini drugome ono što želiš da on učini tebi ili, u negativnom smislu, ne čini drugome ono što ne želiš da rade tebi. Sve ostalo je prodavnje magle! Treba osnažiti saborski zaključak da kriminal iz pretvorbe ne zastarijeva kako borba protiv korupcije ne bi završila u novinskim stupcima, istaknuo je don Grubišić.

Gost kojeg s domaćini iz SDP-a predstavili s puno poštovanja, govorio je o važnosti očuvanja ljudskog dostojanstva bez obzira na moralni integritet, “neovisno o tome je li netko dobra ili loša osoba”. Naglasio je važnost zajedništva usprkos razlikama.

– Kultura razgovora je kršćanska metoda postupanja s čovjekom. Roditelji bi više trebali razgovarati sa svojom djecom, jer kaže se da govor ide na živce, a razgovor liječi živce. Važno je poštivanje razlika među ljudima. Poznato je da su najveći ljubavnici bili dvije različite osobe. I tek kad se prihvate, može se govoriti o uspješnom braku, zaključio je don Ivan.

Ivo Bilić priznao je da se nakon ovih riječi don Grubišića odmah osjetio bolje, premda je, kako je otkrio, na presicu došao bolestan. Složio se da “nema efikasnosti bez morala i etike u poslu i institucionalnom sustavu.”

Ingrid Antičević Marinović u duhu kršćanskog morala i etičnosti citirala je novog papu Franju, a znatan dio konferencije posvetila je tumačenju onoga što je premijer Milanović ovih dana “uistinu rekao”.

Sabina Glasovac pohvalila se kandidaturom za Europski parlamet uz napomenu da će joj prioritet biti posao dogradonačenice Zadra, u slučaju da SDP pobijedi na lokalnim izborima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...