DORH istražuje ministra turizma zbog afere sa zemljištem?

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) ispituje kupoprodaju atraktivnog zemljišta kraj Rovinja, čija je vrijednost nakon urbanizacije s milijun kuna porasla na 25 milijuna kuna, a u čiju je kupnju, urbanizaciju i prodaju, kako je objavljeno u večerašnjem Dnevniku HTV-a, “uključen ministar turizma Veljko Ostojić”.

Kako je rečeno u HTV-ovom Dnevniku, riječ je o prodaji 11,5 hektara zemljišta na području općine Bale.

Bivši vlasnici zemljišta, obitelj Mitton, naime tvrdi kako su spomenuto zemljište 2004. godine prodali obitelji sadašnjeg ministra turizma Veljka Ostojića, koji je tada bio član Poglavarstva Istarske županije. Ostojićeva obitelj, objavio je HTV, 2004. je kupila spomenuto zemljište za 860 tisuća kuna, a nedugo zatim to područje je urbanizirano te je cijena zemljišta ‘skočila’ na 25,6 milijuna kuna.

Obitelj Mitton tvrdi da su se prije prodaje zemljišta i sami interesirali za urbanizaciju, ali da u općini nisu naišli na razumijevanje.

U e-mail poruci koju je uputio HTV-u, kako je objavljeno u Dnevniku, ministar Veljko Ostojić poručuje: “Nisam kupio, niti urbanizirao niti prodao bilo kakvo zemljište na području općine Bale”.

Glasnogovornica DORH-a Mihaela Mihordin u večerašnjoj telefonskoj izjavi za Hinu nije mogla potvrditi vodi li DORH istragu u spomenutom slučaju, rekavši kako “DORH, u skladu sa zakonskim odredbama, ne potvrđuje vodi li se bilo kakva istrage o bilo kojem slučaju”.

Na telefonski upit Hine da se o navodima koje je objavio HTV, očituje ministar turizma Veljko Ostojić glasnogovornica Ministarstva turizma, Eva De Zan rekla je da se vezano uz tu temu “Ministarstvu turizma upute konkretni upiti”, na koji će Ministarstvo onda odgovoriti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...