Doznajemo: Sastali se Milanović i Pusić, smiruju se tenzije između HNS i SDP-a

Kako doznaje Index Zoran Milanović kao šef SDP-a i Vesna Pusić isred HNS-a, sastali su se jutros kako bi smirili tenzije između ove dvije stranke unutar Kukuriku koalicije. Naime, najnoviji sukob između te dvije stranke  krenuo je prije par mjeseci s javnim prijeporima oko uvođenja poreza na nekretnine. Naime, taj porez “gurao” je Slavko Linić, no HNS-ovci u Vladi glasno su se usprotivili ideji novog oporezivanja.
Nakon toga postale su javne trzavice između ministara Slavka Linića i Ivana Vrdoljaka, prvo oko Ine, pa onda i oko Zakona o potrošačkom kreditu. HNS je kritizirao rezanje minusa tekućih računa, a sukob je na javnoj razini eskalirao kada je ekonomski analitičar HNS-a Dragan Kovačević, koji je ujedno i na čelu Janafa, prozvao  ministra Linića da u posljednjih 30 godina nije pročitao knjigu iz ekonomije.
Da se stvar otela kontroli postalo je jasno kod posljednjih afera Plinacro i Janaf.
Milanović i Pusić navodno su se dogovorili kako se između te dvije stranke neće više dizati tenzije preko medija s obzirom da bi javna svađa unutar Kukuriku koalicija mogla štetiti i jednoj i drugoj stranci pred lokalne izbore.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...