Egipat očekuje novi kaos: Portvrđena vješala za 21 huligana!

“Smrtna kazna vješanjem”, potvrdio je presudu prvostupnjskog, sudac Prizivnog suda u Kairu, na suđenju koje je bilo izravno prenošeno na državnoj televiziji, a rulja u Kairu i Port Saidu odmah je krenula s neredima.

Podsjećamo, krajem siječnja 21 osoba osuđena je na smrtnu kaznu, nakon što su ti navijači Al Masryja iz Port Saida, proglašeni krivima za izazivanje nereda na utakmici protiv kairskog rivala Al Ahlyja u veljači prošle godine, u kojima su poginule 74 osobe.

Osim smrtnih kazni, sud je pet osoba osudio na doživotni zatvor, 28 ih je oslobođeno, a preostali od 73 optuženih dobili su manje zatvorske kazne.

Na 15 godina zatvora osuđena su i dva bivša visoka policijska časnika: general-pukovnik Essam Samak, koji je bio zapovjednik policije u Port Saidu i general-major Mohammed Saad, koji je tijekom nereda na stadionu imao ključeve zaključanih vrata stadiona, što je dakako pridonijelo tome da su mnogi navijači Al Ahlyja prignječeni u neuspješnom pokušaju izlaska sa stadiona, nakon što su navijači domaćih provalili na teren.

Od izricanja prve presude, 26. siječnja, u Egiptu traju neredi u kojima je dosad poginulo više desetaka osoba, a nema sumnje kako slijedi nova eskalacija nasilja, jer navijači Al Ahlyja poručili su da će se osvetiti ako itko od optuženih bude oslobođen, posebno policajci koje se teretilo. Upravo to se dogodilo, jer osim dva osuđena spomenuta polcijska časnika, ostalih sedam je oslobođeno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...