Erjavec: “Postoji velika mogućnost za dogovor između Slovenije i Hrvatske o pitanju Ljubljanske banke”

Bivši slovenski pregovarač Karl Erjavec otkrio je kako je rješenje na tragu dogovora iz Otočca na Krki.

“Postoji velika mogućnost da dođe do dogovora između Slovenije i Hrvatske kad je u pitanju Ljubljanska banka i to na temelju onoga što je bilo pripremljeno na susretu između mene i hrvatske ministrice Vesne Pusić u Otočcu”, izjavio je u Ljubljani bivši slovenski pregovarač Karl Erjavec nakon zatvorene sjednice parlamentarnog Odbora za vanjsku politiku.

Kako se neslužbeno doznaje – obje će strane problem riješiti sukscesijom. Hrvatska će zamrznuti svoje tužbe protiv Ljubljanske i Nove ljubljanske banke, ali ih neće povući, nakon čega bi Slovenija trebala ratificirati naš pristupni ugovor. Višesatnom sastananku održanom na inicijativu predsjednika vlade Janeza Janše, prisustvovali su i mandatarka za sastav nove vlade Alenka Bratušek, te novi koordinator slovenske strane za pregovore o Ljubljanskoj banci, Tone Kajzer.

Bila je to i priprema za skori susret Milanovića i Janše koji bi krajem ovog ili početkom idućeg tjedna trebali potpisati memorandum o Ljubljanskoj banci. Janša, Bratušek i novi slovenski pregovarač za Ljubljansku banku Tone Kajzer nakon sastanka nisu davali izjave o mogućem sporazumu o Ljubljanskoj banci te susretu Janše i Milanovića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...