Evernote hakiran

Popisu kompanija koje su u posljednje vrijeme bile žrtve hakerskih napada pridružuje se i Evernote. Ova popularna platforma za organizaciju zabilješki i podsjetnika aktivirala je sustav resetiranja lozinki za svojih 50 milijuna korisnika uslijed hakerskog napada.

Prema službenoj objavi, Evernote nije zabilježio pristup, izmjenu ili brisanje pohranjenih korisničkih podataka, kao ni pristup financijskim podacima korisnika koji imaju Evernote Premium ili Business račune. Sigurnosna analiza pokazala je da su hakeri pristupali nekim informacijama o korisnicima, što uključuje korisnička imena, njihove adrese elektroničke pošte te lozinke.

Evernote ističe kako su pohranjene lozinke kriptirane (one-wayenkripcija), no kao mjeru opreza kompanija je pokrenula mehanizam resetiranja lozinki, koji će od korisnika tražiti generiranje nove lozinke prilikom sljedeće prijave na uslugu. Korisnici će također nove lozinke morati unijeti i u eventualne Evernote aplikacije na mobilnim uređajima i drugim računalima, a za nekoliko aplikacija kompanija izdaje i nadogradnje kako bi proces promjene lozinke učinila što bržim i jednostavnijim.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...