HDZ i HSP dr. Ante Starčević zajedno na lokalne izbore

Rudolf Dvorski ,predsjednik zadarskog ogranka HSP-a dr Ante Starčević danas je na konferenciji za novinare izjavio kako je s HDZ-om dogovorena koalicija za grad Zadar i Zadarsku županiju, za predstojeće lokalne izbore. “Iako se nismo slagali s HDZ-om u nekim pitanjima koalirati ćemo jer nećemo dozvoliti da Kukuriku koalicija dođe na vlast u gradu Zadru i Zadarskoj županiji , kazao je. Potpisivanje koalicijskog dogovora s HDZ-om najavio je za 10-ak dana.

Znači koalicija je dogovorena, izlazimo za župana, dožupane i dogradonačelnike, sa zajedničkim listama i ponosan što već danas mogu reći da će HSP dr Ante Starčević biti najjača pravaška opcija ikad i u gradu i u županiji, i po broju vijećnika i po postocima koje će u tom vijeću obnašati,izjavio je Dvorski.

Danijel Srb je loš sljedbenik lošeg vođe. On i Anto Đapić krivi su za loše stanje na pravaškoj sceni danas. Izjavio je to Pero Čorić, glavni tajnik Hrvatske stranke prava dr Ante Starčević na konferenciji za novinare u Zadru. Predsjednica stranke Ruža Tomašić smatra pak kako još nije vrijeme za ulazak u Europsku Uniju jer, rekla je, ulazimo kao siromasi.

Tajnik stranke Pero Čorić smatra da Danijelu Srbu zbog njegovog prezimena nije mjesto među pravašima, a evo što je izjavio o njegovoj majci:

Gospođa Gerda Srb je biskup reformatorske protestantske crkve, predsjednica protestantske općine u gradu Osijeku. Dakle neprimjereno je da netko tko ne pripada kršćansko-katoličkom svjetonazoru da zagovara i želi promicati taj svjetonazor.

Ovu izjavu predsjednica HSP-a dr Ante Starčević nije komentirala, već je naglasila kako još nije vrijeme za Europsku uniju:

Mi smo rekli da u EU, ali ne još. Mislimo da još uvijek nije vrijeme jer sada ulazimo kao bokci, kao siromasi i svi čekamo da će nam odjednom biti med i mlijeko u EU. Na izbore izlazimo s HDZ-om , najavila je , a na novinarski upt je li ta koalicija moralna s obzirom na sve ono što su do sada zamjerali Hrvatskoj demokratskoj zajednici, Tomašić odgovara.

Znači idemo gledati kako možemo doći na vlast. A i ćemo onda dokazati da li smo mi onda sposobni za tu vlast ili ne. A sjediti doma i vikati mi smo najbolji nema koristi. Što se tiče kandidata za eu parlament, još nisu dogovorena imena, ali to će biti mladi obrazovani ljudi, zaključuje Tomašić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...