HNS pokušao politički kadrovirati?

‘Poštovani, obavještavamo Vas da je 11. ožujka na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva objavljen javni poziv za prijam osoba na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Ministarstvu gospodarstva za radna mjesta različitih profila’, tako glasi početak e-maila koji je poslan iz zagrebačke srednjišnjice HNS-a na 22 e-mail adrese vodećih HNS-ovaca lokalnih središnjica.

Sam e-mail ne bi bio sporan da u nastavku ne piše: ‘Ovim putem Vas pozivamo da obavijestite naše članove za koje smatrate da su kompetentni i zainteresirani te napominjem da je rok prijave do 19. ožujka, te Vas molimo da nas obavezno do tog datuma povratno izvijestite.’

Upravo je nastavak tog e-maila šokirao HNS-ove koalicijske partnere u SDP-u koji su uvjereni da ‘narodnjaci’ opet kardorviraju.

‘Ako je nešto javno objavljeno dozvoljeno je svakom da obavijesti ljude da se jave, ali naravno, sporan je ovaj drugi dio gdje kažu da se povratno javi, jer to insinuira da eto možda ćemo pomoći vama koji se povratno javite – mislim da to nije baš dobar način da se ljude obavijesti’, prokomentirao je novinarima u Saboru SDP-ov Ivo Jelušić.

Na sličnom tragu bila je i SDP-ova Mirely Holy. ‘Ne smatram da je nedopustivo da se pošalje informacija članstvu da se mogu na nešto prijaviti, ali sve dalje od toga mislim da je neprimjereno’, kazala je Holy.

Kritičan je bio HDSSB-ov Zoran Vinković. ‘Ništa čudno u Hrvatskoj. Ovo nisu prvi mailovi. Čitavo zapošljavanje se radi i bez mailova u niz institucija, agencija, u kabinetima ministarstvava gdje su zaposeni podobni, a ne sposobni – ovo je samo kap u moru zapošljavanja, a poznato je ono “halo kume!”‘, rekao je Vinković.

Za predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka slanje ovakvih e-mailova je ‘katastrofa’ i ‘nepristojno u momentu kada broj nezaposlenih strahovito raste.’

‘Zamislite koje je to stranačko, nelogično i nedolično ponašanje, zamislite da je HDZ to napravio, bile bi nas pune novine tjednima, danima i pljuštale bi ostavke. U konačnici, to je nemoralno i to se ne radi, dakle po toj stranačkoj, političkoj podobnosti tražiti od ljude da se javljaju “mi ćemo pomoći upravo vama”, to nije dobro i to treba napokon prestati i trebamo napokon razotkriti svu nemoralnost ove Vlade, od raznih kredita, od političkih namještaljki, poslovnih, vrijeme je da kažemo punu istinu o svemu tome’, rekao je Karamarko.

 

HNS SE ISPRIČAO ZBOG SPORNOG DIJELA E-MAILA

Iako HNS-ovci u Saboru nisu bili spremni komentirati e-mail koji je stigao iz zagrebačke središnjice, ubrzo je iz stranke stiglo priopćenje u kojem se HNS ispričao.

‘Ovim se putem ispričavamo zbog dijela tog e-maila koji je postao sporan. Iako je informacija poslana u najboljoj namjeri, nažalost njen finalni tekst nije bio pregledan, te je otišla netočna poruka o potrebi slanja povratnih informacija o interesu za natječaj, o čemu smo danas sve na koje je bio naslovljen nespretno sročeni e-mail izravno obavijestili. Još jednom napominjemo da informacija nije upućena nikome osobno kao potencijalnom kandidatu. Isključiva namjera e-maila bila je proslijediti informaciju. U HNS-u žalimo zbog negativnih reakcija koje je izazvao ovaj nenamjerni propust i nadamo se da smo današnjim ispravkom netočnih navoda situaciju ne samo pojasnili nego i riješili’, stoji u HNS-ovom priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...