Ivo Eškinja i Joško Majica i dalje na čelu DVD-a

U ponedjeljak, 18. ožujka, 2013.g. u Sv. Filip i Jakovu održana je izborna skupština dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Filip i Jakov. Svečanost su svojim dolaskom uveličali načelnik Općine Sv. Filip i Jakov, Igor Pedisić, VZ Zadarske županije Kažo Kolanović , zapovjednik VZ Zadarske županije Željko Šoša sa svojim zamjenikom Borisom Jovićem, tajnik VZZŽ Boris Ivon, te predstavnici DVD-a Sukošan, Ražanac, Polača, Drage i gosti iz DVD-a Mala Mlaka,

Članovi DVD-a na skupštini su jednoglasno odlučili da dužnost predsjednika i iduće četiri godine obavlja Ivo Eškinja, te su još jednom povjerenje iskazali Jošku Majici koji je, također jednoglasno, izabran da u još jednom mandatu obavlja dužnost zapovjednika DVD-a.

–        Dobrovoljno vatrogasno društvo Sv. Filip i Jakov osnovano je prije 19 godina, a danas broji 148 članova, od kojih 30 operativnih. U protekloj smo godini imali 52 intervencije, od kojih 6 izvan podrčja naše općine, a naši su vatrogasci sudjelovali i u osiguranju brojnih društveno – kulturnih manifestacija – istaknuo je zapovjednik Joško Majica, naglasivši kako se društvo izuzetno razvilo, a zahvaljujući financijskoj potpori Općine Sv.Filip i Jakov, VZ Zadarske županije, ali i donacijama vatrogasaca iz Nizozemske

Načelnik Oćine Sv.Filip i Jakov, Igor Pedisić u svom je kratkom obraćanju zahvalio vatrogascima na izvrsno odrađenom poslu, te obećao kako će općina i dalje pratiti rad i razvoj društva.

Riječi pohvale nisu izostale ni kod županijskog vatrogasnog zapovjednika Željka Šoše, koji je čestitao novoizabranom vodstvu, izrazivši uvjerenje kako će društvo nastaviti rasti i napredovati.

– Jasno je da sav posao iz sustava zaštite i spašavanja u općini odrađuju vatrogasci, i želim istaknuti kako  ste profesionalno odradili sve pred vas postavljene zadaće. Isto, moram naglasiti kako je zapovjednik Joško Majica „žila kucavica“ ovoga društva, što ste i dokazali ponovno mu ukazanim povjerenjem. VZ Zadarske županije i JVP Grada i Zadra i dalje će vam u svakom trenutku biti na pomoći – istaknuo je Šoša, ujedno i pohvalivši načelnika općine zbog brige o vatrozaštiti na svome području.

I predsjednik VZ Zadarske županije, Kažo Kolanović  obećao je daljnju pomoć u opremanju ovoga društva.

– DVD Sv. Filip i Jakov uvijek smo maksimalno pomagali u skladu s mogućnostima i vašim potrebama, no na brojnim donacijama zahvalni možete biti ovom rukovodstvu koje ste izabrali da vode ovaj DVD i iduće četiri godine. Vatrogasna zajednica Zadarske županije i dalje će vam pomagati, te vam želim da s ovakvim radom društvo živi i djeluje još mnogo godina,  za boljitak i vaše općine i čitave županije – kazao je Kolanović

Članovi DVD-a na skupštini su jednoglasno prihvatili i izvješće o radu, kao i financijsko izvješće za 2012.g., te usvojili financijski i plan rada za 2013.g.

Nakon izborne skupštine dodijeljene su i zahvalnice pojedinim članovima društva i to za poseban doprinos i potporu vatrogastvu. Zahvalnicu su primili: Željko Baričić, Anastazio Eškinja, Milivoj Mikas, Ante Tot i Antonio Mikulić. Nakon podjele zahvalnica,  okupljene su prigodnom vatrogasnom predstavom zabavila i nasmijala djeca vatrogasaca DVD-a Sv.Filip  i Jakov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...