Izbjegli Srbi: Hrvatska nije ispunila uvjete za ulazak u EU, Srbe se i dalje tretira kao građane drugog reda

Hrvatska nije ispunila niti jedan uvjet koji se tiče izbjeglih i raseljenih osoba. Srbi povratnici i dalje su tretirani kao građani drugog reda, jer ta država nije riješila brojne probleme izbjeglica, te stoga nije niti ispunila sve uvjete za članstvo u EU, kažu predstavnici Asocijacije izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske reagirajući na izjave dužnosnika EU da je Hrvatska ispunila sve tražene uvjete.

“Još uvijek više od pola milijuna izbjeglih i prognanih Srba iz Hrvatske nije ostvarilo svoja osnovna građanska i ljudska prava, a Srbi koji su ostali i žive u Hrvatskoj predstavljaju građane drugog reda”, kaže predsjednik Asocijacije izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske Milojko Budimir, a prenosi B92.

“S ovakvom politikom došlo je do zaustavljanja povratka u Hrvatsku… Tako će za provedeno ‘etničko čišćenje’ Hrvatska biti nagrađena članstvom u EU, dok se Srbiji oduzima pravo da zaštiti svoje sunarodnjake na području Kosova koje je bilo samo pokrajina, a Albanci nacionalna manjina”, dodaje Budimir.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...