Izložba likovnih radova

Dolazi već Uskrs, zapjevajmo svi, i zečiću gnijezdo pripremimo mi. U grmlju će sakriti jaja puni koš, a lijepih će darova donijeti još.…Tako su mališani biogradske osnovne škole pisali o Uskrsu, te kroz literarne i likovne radove izražavali svoju radost darovima, ali i suosjećali sa mukom Isusa Krista.

Svi likovni i literarni radova biogradskih osnovaca koji su bili stvarani proteklih dana na Uskrsnom sajmu ali i u školi našli su svoje mjesto i na izložbi u Zavičajnom muzeju.

Kako je prilikom otvaranja kazao dogradonačelnik Marijan Stopfer ovo je na neki način nastavak Velikog uskrsnog sajma, kome su učenici osnovne škole sa svojim sudjelovanjem na ovaj način dali poseban pečat. Evidentno je da se sajam svake godine sve više širi i obuhvaća sve više sudionika što i jeste njegov najbolji dio. Jer ono blagdansko ozračje najprije će se stvoriti kada svi u njemu na neki način budemo sudjelovali, kazao je on. Na izložene dječje radove osvrnula se ukratko Dijana Vego profesorica likovne kulture pri biogradskoj osnovnoj školi. Radost djece i volja da svoje doživljaje pretoče u riječi i sliku za svaku su pohvalu, kazala je profesorica. Njihovo poimanje Uskrsa kao blagdana svijetlosti, očito je bila dovoljna inspiracija koja ih je vodila, a koliko su bili kreativni vidljivo je iz njihovih literarnih, kao i likovnih uradaka. Vidljiva je sama ideja, doživljaj, a potom boje, kontrasti, svjetlost, sve ono što karakterizira stvaralački likovni izričaj. U ime škole prof. Vego primila je i nagrade točnije zahvalnice za sudjelovanje učenika na ovogodišnjem sajmu.

Uz izložene učeničke radove u prostorijama muzeja izložena su i velika uskrsna jaja koja su mališani biogradskih i vrtića susjednih mjesta oslikavali za vrijeme trajanja Uskrsnog sajma 21. ožujka u Gradskom parku. Posjetitelji ove izložbe slikali su se ispred muzeja s nagrađenim jajima od kojih jedno biogradskog vrtića, a drugo iz vrtića Ćok u Tkonu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...