Jeste li spremni za novi snijeg? Pogoršanje vremena i zahlađenje sredinom tjedna!

Mnogi su se već poveselili proljetnim danima, ali priroda nam je odlučila još jednom priuštiti zimski ugođaj. Snježne padaline najavljene su za srijedu i četvrtak, uglavnom u gorskim predjelima, ali mogle bi mjestimice padati i u kontinentalnom području.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti promjenljivo oblačno, u unutrašnjosti ponegdje i maglovito. Povremene kiše bit će ponajprije na Jadranu, u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije te u Slavoniji. Na jugu su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar većinom slab, na Jadranu prijepodne ponegdje umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, navečer će okrenuti na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 15°C, u gorju malo niža.

I sutra nas očekuje slično vrijeme – bit će promjenjivo, pa i pretežno oblačno, a mjestimične kiše bit će uglavnom na Jadranu i u gorskim predjelima. Na Jadranu će jugo i jugozapadnjak poslijepodne jačati. Bit će razmjerno toplo.

Tijekom srijede i četvrtka se očekuje jače naoblačenje i kiša, a uz zahlađenje i snijeg. Zapuhat će sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će biti promjenjivo oblačno, ponegdje s kišom. Jako jugo u četvrtak će na sjevernom Jadranu okrenuti na buru. Od četvrtka osjetno hladnije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...