Kafkina “Preobrazba” u srijedu u zadarskom HNK

U srijedu, 13. ožujka s početkom u 20 sati HNK Zadar ugostit će HNK Split s predstavom “Preobrazba” Franza Kafke koja je premijerno izvedena na Sceni 55 HNK Split u ožujku 2012. godine.

Glasovitu Kafkinu pripovijetku o trgovačkom putniku koji se jednog jutra, nakon nemirne noći, budi preobražen u golemog kukca dramatizirao je i na scenu postavio redatelj Ivan Plazibat.

Ulogu Gregora Samse tumači mladi glumac Nikša Arčanin, a u ostalim ulogama su: Nikola Ivošević, Tajana Jovanović, Andrea Mladinić, Nenad Srdelić i Vicko Bilandžić.

U autorskom timu su i scenograf Ozren Bakotić, kostimografkinja Petra Dančević, skladatelj scenske glazbe Gordan Tudor te suradnica za scenski pokret Maja Marjančić.

Plazibat je svoga Samsu smjestio u ambijent groteskno dehumaniziranog korporativnog svijeta i bešćutne obitelji u kojem se na nesretnog transformiranog Gregora gleda tek kao na mogući izvor profita ili poslovnog gubitka, odnosno kao na stvar.

Cijene ulaznica za predstavu iznose 60,00 kuna (parket i prva dva reda balkona) i 50,00 kuna (od trećeg reda balkona), a u prodaji su od petka, 08. ožujka na blagajni HNK Zadar (radno vrijeme: 11-13h, 18-20h).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...