Karlo (13): Jedva čekam slobodno putovanje u EU

– Ja sam za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, a jedino mislim da je loše što će stranci moći kupovati naše hrvatske ljepote prikazane mojim slikama. – rekao nam je iz stopa mladi karlovački fotograf Karlo Bukovac. On je samo jedan od preko 30 fotografa iz cijele Hrvatske koji su se do sada prijavili na foto natječaj Najbolje u Hrvatskoj za EU.

Riječ je o akciji mladih koji žele fotografirati najbolje dijelove naše zemlje i fotografije poslati kao razglednice u svaki dio Europe na dan ulaskla u EU. Mogu se prijaviti i profesionalni i fotografi amateri, jedino je važno biti mlađi od 25 godina. Rok prijave je 25. svibnja.

Naš trinaestogodišnji sugovornik Karlo, osim fotografiranjem, bavi se i hokejom. Iako kaže da ga je fotografija počela zanimati u zadnjih par godina. – Na putovanjima je bilo odlično i na svakom sam naučio nešto iz tog kraja, nešto od običaja, kulture. Na natječaj sam se prijavio zbog toga što volim fotografirati i zato što sam htio pokazati Hrvatsku u mojim fotografijama.

Iznenadili smo se koliko Karlo kao osnovnoškolac već zna o Europskoj uniji i onome što ona nosi. Dapače, već ima svoj stav o svemu:  – Glasao bih ‘za’ da imam dovoljno godina za otići na birališta. Ima puno prednosti kao recimo šengenska granica i slobodnije putovanje, a i poboljšat će nam se standard života u Lijepoj našoj. – kaže Karlo. Njegove fotografije pogledaj u galeriji.

Priključi se mladim fotografima iz cijele zemlje i pozdravi naš ulazak u EU. Pronađi motive najljepših dijelova Hrvatske na www.najboljeuhrvatskoj.info, primi se fotoaparata i svoje fotografije na kraju prijavi na www.fotodanimladih.com.hr. Najbolje fotografe čeka vikend za dvoje u Dubrovniku i ponuda za posao u jednoj PR agenciji. Sretno!

[nggallery id=244]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...