Koja je najbolja dobna razlika između ljubavnih partnera?

Muškarac mora biti stariji od žene četiri godine kako bi veza bila idealna, pokazuje istraživanje.

Najbolja dobna razlika između ljubavnih partnera je četiri godine i četiri mjeseca, ali samo ako je muškarac taj koji je stariji. Najnovije istraživanje u kojemu je sudjelovalo 2.000 odraslih osoba, pokazuje da svega jedan posto žena vjeruje kako je idealno imati vezu s mlađim muškarcem.

Ta ideja ne sviđa se baš ni muškarcima. Naime, svega dva posto njih reklo je da bi radije bilo sa ženom starijom od sebe. No i muškarci i žene žele da postoji dobna razlika, a gotovo 50 posto ispitanika smatra kako je idealno kad je muškarac stariji od žene četiri godine. Nešto više od 30 posto ispitanika smatra pak da je idealno kad je muškarac stariji od žene pet do šest godina.

Istraživanje iza kojega stoji internetska stranica confused.com, otkriva kako mnoge žene ne bi imale ništa protiv i veće dobne razlike. Čak jedna od tri žene izjavila je kako bi htjela izlaziti s muškarcem starijim od sebe minimalno sedam godina. No ako je muškarac znatno stariji od žene, doživljava ga se kao sponzora, otkriva istraživanje. Žene se pak doživljava kao ‘sponzoruše’.

‘Unatoč dobnoj razlici i neovisno kolika je ta razlika, parovi mogu osmisliti sretnu i ispunjavajuću vezu. No katkada velika dobna razlika može donijeti probleme, jer partneri različito gledaju na život i svijet’, objasnila je savjetnica i stručnjakinja za ljubavne veze Julia Cole.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...