Koliko muškaraca priželjkuje da žena učini prvi korak?

Održavanje sretne i dugoročne veze nije uvijek lako, te se parovi često nalaze pred brojnim preprekama i izazovima. Novo istraživanje pokazalo je kako moderni parovi u današnje vrijeme moraju pronaći ravnotežu između feminizma, kavalirizma i starih tradicija.

Istraživanje koje je provela stranica za upoznavanje partnera Loveagain.com na tisuću muškaraca i žena pokazalo je kako su se rodne uloge u vezama drastično promijenile.

Tako čak 93 posto muškaraca kaže kako ne bi imali ništa protiv da njihova partnerica zarađuje više, međutim muškarci bi ipak željeli zadržati neke stare običaje, poput plaćanja večere ili pića na prvom izlasku, piše stranica Handbag.com.

Tako čak 73 posto muškaraca smatra da bi oni trebali platiti na prvome spoju, a 97 posto muškaraca kaže kako bi željeli ženu nakon prvog spoja otpratiti do kuće. Međutim, isti taj postotak muškaraca, 97 posto, priželjkuje da žena napravi prvi potez, a 67 posto žena odvažit će se nakon uspješnog prvog spoja muškarca pozvati na drugi spoj.

Međutim, žene ipak očekuju određene kavalirske manire od svog partnera, pa tako 82 posto žena očekuje da im muškarac otvori vrata i pridrži kaput. Unatoč tome što se situacija s vezama u današnje vrijeme znatno promijenila, kako piše Handbag.com, 11 posto muškaraca i 14 posto žena još uvijek smatra da je ženi mjesto kod kuće s djecom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...