Kruna karijere: Mirko Filipović osvojio K-1 World Grand Prix!

Jarrell Miller, Pavel Žuravljev pa Ismael Londt. Mirko Filipović nanizao je trojicu boraca i osvojio K-1 World Grand Prix! Prije 14 godina izgubio je u finalu od Ernesta Hoosta. No u svom dvorištu je podigao trofej kojim je zaokružio fantastičnu karijeru.

– Mirko pada. Samo trebam ući u ring i razbiti mu tu staru njušku – tako je najavio četvrtfinale protiv Mirka Amerikanac Jarrell Miller.

No ispostavilo se da je Miller ipak samo lajavac. Mirko je rutinski odradio borbu, pobijedio jednoglasnom odlukom i poslao Amerikanca na tribine.

Uslijedila je borba protiv Pavela Žuravljeva. No Ukrajinac nije imao šanse. Mirko je bio puno bolji nego u prvoj borbi. Žuravljev je bio na rubu nokauta, nekako je izdržao do kraja. No opet, jednoglasna odluka sudaca. Mirko je prošao u finale.

Tijekom Mirkove borbe protiv Žuravljeva stigla je šokantna vijest. Marokanac Badr Hari koji je pobijedio u četvrtfinalu Zabita Samedova slomio je stopalo i morao je u bolnicu. Nije se Badr Hari mogao boriti protiv Ismaela Londta. Na njegovo mjesto trebao je doći Zabit Samedov. No i on se ozlijedio.

Onda je počela prava drama u Areni. Svi su tražili bosanskohercegovačkog borca Dževada Poturaka koji je slavio u rezervnoj borbi i trebao je zauzeti mjesto u polufinalu. No Dževada nije bilo nigdje. Ipak su ga pronašli i “BH Machine”, kako mu je nadimak, dobio je šansu iz snova.

No nije uspio namučiti Ismaela Londta koji je osigurao finale protiv Mirka. Finale iz snova. Mirko nije mogao bolje izabrati. Badr Hari se ozlijedio, a opasni Rumunj Morosanu ispao je na početku.

A onda finale. Na drugoj strani Ismael Londt. Mirko je rezervirano ušao u borbu. A onda druga runda. Toliko je čuvao legendarni high kick. I ispucao ga u glavu Ismaela Londta. Srušio ga je na pod i sudac je morao odbrojavati. Bilo je to dovoljno za povijest. Dovoljno za pobjedu. Mirko je uz Prideov naslov osvojio i naslov K-1. Bravo, majstore.

Mirko: Kad već svi odustaju, dajte mi milju da odem doma

Ismael Londt nije imao pojma protiv koga se bori u polufinalu. Trebao je tamo biti Badr Hari, no on je prevezen u bolnicu. Slomio je stopalo. Zabit Samedov također nije mogao nastupiti zbog ozljede. Svi su u dvorani tražili Dževada Poturaka iz BiH koji je pobijedo u rezervnoj borbi.

– Kad već imaju toliko problema s odustajanjem, neka mi daju milju da odem doma – rekao je Mirko uoči finala protiv Ismaela Londta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...