umjesto 82,7 milijuna, dug doseže i 200 milijuna

Lisica: “Ja i Badurina spašavamo glavu Laciću!”

Ivan Katalinić
Tamni način

Ni pet i pol sati nije bilo dovoljno da potpisnici sporazuma o zakupu Adrije, Miodrag Lacić s jedne, te Jadranko Lisica i Neven Badurina s druge strane iznesu svoje verzije priče o problemu koji ih je doveo na Trgovački sud u Zadru.

I Lisica i Badurina tvrdili su kako ih je Lacić doveo u zabludu jer im je prezentirao da je dug Adrije prema vjerovnicima, za obveze i davanja 82,7 milijuna kuna, no da se odmah nakon potpisivanja sporazuma pokazalo da je dug višestruko veći i da doseže 200-tinjak milijuna kuna.

Lisica je ispričao kako su započeli s minusom od sedam-osam milijuna kuna umjesto od nule. Zato su se sastali i pozvali predstavnike sindikata, a kako su radnice iz Benkovca i Knina, njih 76, bile velika stavka jer im je prijevoz koštao oko 200 tisuća kuna da one ne bi kočile drugih više od 200, oni su predložili, a svi ostali su se složili s tim, da ih se vrati nazad Laciću u njegovu Adriju.

Dodao je kako on i Badurina zapravo spašavaju glavu Laciću time što su preuzeli tvrtku i što ga “rješavaju banaka” istaknuvši kako Lacić više ništa ne može pokrenuti pa tako ni proizvodnju u Adriji.

– Sad su mi već sve banke otkazale ugovore, a Partner banka koja je imala fiducijarno pravo nad jednim strojem poslala mi je ovrhu privatno – rekao je Lacić na što mu je u riječ “upao” Lisica kazavši: “Ajde ne laži. Rješavamo te banaka. Spašavamo te”. Lacić je na te riječi tiho prozborio. “Spašavate me? Ako je to što radite spašavanje, ajme, nemojte više molim vas!”

 

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju Zadarskog lista…

Ostavi komentar koristeći Facebook