Cestitka_Uskrs

Milanović se ispričao Ingrid Antičević Marinović

Premijer Zoran Milanović nakon sjednice Vlade komentirao je i medijski linč Ingrid Antičević Marinović zbog njezinog engleskog jezika kojemu se javnost ismijavala zbog grubog izgovora. Istaknuo je kako javno ismijavanje svoje stanačke kolegice smatra ‘oblikom mobbinga’.

Ispričavam se ovom prigodom. Nisam mogao u kratkom vremenu dopustiti da se stranka i lista izlože na takav način. Ingrid Antičević bolje govori nego što čita engleski, ja to znam i kao diplomat i kao čovjek koji je cijelu svoju karijeru koristio engleski, i to na sofisticiranoj razini. Ne mogu to prešutjeti jer to smatram oblikom mobbinga. Ona nije savršena, ali to je znanje engleskog jezika, ne bogzna kakvo. Uz to, ona govori i talijanski, a sve drugo je dojam, kazao je Milanović. Pojasnio je da je od marginalije nastala politička tema, ali da trenutno nema vremena ni snage da se hrva s tim u kampanji.

Glavne teme će biti one koje trebaju biti, možda ne sudbinske, ali važne. Njoj se ispričavam kao kolega, prijatelj i čovjek. To je tako u politici. Ona ostaje u Saboru u kojem je aktivna, u kojem je važan i iskusan zastupnik, osoba koja je 20 godina radila odvjetnički posao u teškim uvjetima, koja ima odlično gimnazijsko obrazovanje, odličnu opću kulturu i koja govori dva jezika. A vi provjeravajte i dalje. Imate profesore engleskog jezika koji govore za minus dva, upozorio je Milanović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...