Milanović sudjelovao na neformalnom skupu europskih čelnika

Hrvatski premijer Zoran Milanović sudjelovao je na neformalnom skupu europskih čelnika u Finskoj na kojem se razgovaralo o budućnosti Europske unije.

Tema je Europa, što želimo od Europe, rekao je Milanović nakon sastanka u skijaškom odmaralištu Saariselka u Laponiji na koji ga je pozvao finski premijer Jyrki Katainen tijekom njegova službena posjeta Helsinku prije gotovo godinu dana.

Hrvatski premijer je ocijenio da je skup prilika da se dosta otvoreno razgovara o stvarima koje nas muče…što to znači kada govorimo o federalnoj Europi, što se pod tim podrazumijeva, koja je uloga Europske komisije ubuduće, kakav je odnos prema pravilima, dakle koliko se ozbiljno držimo pravila koja postavljamo i koliko za nepoštovanje pravila moramo snositi sankcije.

Katainen i ministar za europska pitanja i vanjsku trgovinu Alexander Stubb pozvali su svoje europske kolege na skup posvećen budućnosti Europe. Na sastanku su, među ostalima, sudjelovali estonski predsjednik Toomas Hendrik Ilves, latvijski premijer Valdis Dombrovskis, danska premijerka Helle Thorning-Schmidt, potpredsjednik turske vlade Ali Babacan i ministrica europskih poslova Irske Lucinda Creighton.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...