Mislila sam da imam moždani udar i da ću umrijeti

Nova, četvrta nadolazeća knjiga glumice Gwyneth Paltrow naslovljena s It’s All Good između ostalog otkriva i detalje dramatičnog incidenta koji je rezultirao strogim režimom prehrane iz kojeg je bila prisiljena izbaciti mnoge namirnice.

‘Jednog sunčanog poslijepodneva u Londonu, u proljeće 2011. godine – bez ikakve lažne dramatičnosti – pomislila sam da ću umrijeti. Upravo sam poslužila ručak u vrtu svoje kuće. Imala sam osjećaj da ću se onesvijestiti, nisam mogla oblikovati misli, osjetila sam žestoku bol u glavi, nisam mogla govoriti i činilo mi se da ne mogu disati. Bila sam uvjerena da je to moždani udar, napisala je Gwyneth Paltrow u svojoj novoj kuharici It’s All Good: Delicious, Easy Recipes That Will Make You Look Good and Feel Great.

Uz pomoć liječničkih nalaza pokazalo se kako je glumica pretrpjela jaku migrenu i napadaj panike, a dijagnosticirana joj je i teška anemija te manjak vitamina D. Stručnjaci su joj savjetovali da promjeni režim prehrane, pa je glumica počela prakticirati eliminacijsku dijetu u sklopu koje je zbog svog zdravstvenog stanja morala izbaciti sve namirnice koje joj na bilo koji način štete, odnosno prestala je konzumirati kavu, jaja, šećer, školjke, krumpir, pšenicu i meso.

Dijeti se ubrzo priklonio njezin suprug, glazbenik Chris Martin, ali i njihova djeca, osmogodišnja Apple i dvije godine mlađi Moses. ‘Ponekad kad moja obitelj ne jede tjesteninu, kruh ili procesuirane žitarice poput bijele riže, suočeni smo sa specifičnom gladi koja dolazi u paketu s izbjegavanjem ugljikohidrata’, priznala je glumica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...