Nadbiskup Puljić podijelio papinski blagoslov s potpunim oprostom

Zadarski vjernici proslavili su najstariji kršćanski blagdan. Diljem nadbiskupije svečano je obilježeno Isusovo uskrsnuće, a posebno svečano bilo je katedrali sv. Stošije. Koncelebrirano slavlje u zadarskoj prvostolnici predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić koji je po završetku euharistije podijelio papinski blagoslov s potpunim oprostom.

U blagdanskoj propovijedi, mons. Puljić pozvao je vjernike da zadrže uskršnje raspoloženje pobjede svjetla nad tamom, ljubavi nad zloćom, istine nad lažima i da šire optimizam i pouzdanje.

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, istaknuo je važnost Uskršnja misakršćanskog svjedočanstva u Godini vjere i promicanja mira, tolerancije, pravde i solidarnosti. Ukazao je na važnost borbe protiv pesimizma i ravnodušnosti koji su zahvatili društvo.

U vremenu kada je zavladao diktat novca, a moralne i socijalne vrijednosti pale su u drugi plan, mons. Puljić podsjetio je na biblijsku istinu: “Uskrsli Gospodin je Gospodar života i smrti” dodajući da “Njegovo uskrsnuće nije tek utješna filozofija za slabe i naivne nego najsnažnije djelo optimizma i nade”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...