Najbolji fizičari u Gimnaziji Franje Petrića

U Zadarskoj privatnoj gimnaziji u srijedu je održano Županijsko natjecanje iz fizike za srednje škole. Sudjelovalo je 25 učenika, od kojih 20 iz Gimnazije Franje Petrića, po dvoje iz Gimnazija Jurja Barakovića i Vladimira Nazora te jedan iz Tehničke škole.

Učenici su bili podijeljeni po kategorijama, odnosno prema razredima, pa se tako natjecalo osam učenika prvih razreda, šest drugih, sedam iz trećih i četiri učenika iz četvrtih razreda. Moram istaknuti da se ove godine natjecalo mnogo manje djece neko prošle godine, kad ih je bilo 45 učenika što pokazuje manju zainteresiranost učenika za fiziku, rekla je Sanja Krupić, predsjednica Županijskog povjerenstva natjecanja iz fizike.

Svi učenici koji su ostvarili dovoljan postotak točno riješenih zadataka da bi se mogli plasirati na Državno natjecanje su iz Gimnazije Franje Petrića, poznatije kao MIOC, te su učili pod vodstvom mentora Davora Katunarića.

U prvim razredima najbolji plasman ostvario je Danijel Paleka sa čak 94% riješenih zadataka, potom Ivan Bratović i Matea Španić. Iz drugih razreda najbolja je bila Katarina Vulić s čak 96%, a slijede Josip Jukić i Paško Majcenović.

Učenici trećih razreda nisu ostvarili dobre rezultate, odnosno rezultati su im bili ispod 30%, pa ih nisu ni poslali Državnom povjerenstvu. Ipak, najbolji rezultat postigao je Josip Kasap, drugi je Niko Jurlina, a treće mjesto s jednakim brojem bodova podijelili su Luka Lazanja i Petra Bucić.

Od četvrtih razreda najbolji plasman je ostvario Roko Žaja sa 60 posto, Ivan Šindija sa 40% i treći je Ivan Vidaić s 28%, ali on se nije plasirao. Vidaić je učenik Gimnazije Vladimira Nazora i učio je pod mentorstvom Katarinice Milković.

Krupić je istaknula da su ispiti poslani na Državno povjerenstvo gdje će biti opet provjereni tako da su ovo samo privremeni rezultati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...