Nastavlja se suradnja Zadarske županije i BiH na projektu “Zeleni otoci”

U Maloj vijećnici Doma županije održan je posljednji prekogranični sastanak svih partnera na projektu “Una – Spring of  life”, uoči kojeg je održana konferencija za medije na kojoj su gostovali načelnik Općine Bihać Emdžad Galijašević i voditelj projekta za BiH stranu provedbe projekta Damir Semanić.

Župan Stipe Zrilić tom je prilikom izrazio zadovoljstvo zbog realizacije projekta vrijednog 400 tisuća eura uz nadu da će se suradnja nastaviti jednako kvalitetno.

Bihaćki načelnik najavio je skoru suradnju susjednih država na projektu “Zeleni otoci” dodajući kako će sa Zadarskom županijom “pokušati ostvariti zajedničko ekonomsko-turističko tržište”, dijelom zahvaljujući zajedničkoj ljepotici Uni, ali i zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju, čime će se dodatno intenzivirati projekti prekogranične suradnje.

Voditeljica projekta Nikolina Miočić prezentirala je brošuru projekta Una i web stranicu (http://www.unaspringoflife.com) s iscrpnim turističkim i informativnim sadržajem o lokacijama projekta i turističkoj ponudi prekograničnog područja gornjeg toka rijeke Une.

Napomenula je kako je dosad održano studijsko putovanje na Vrelo Une u RH i Martin Brodu u BiH za sve predstavnike turističkih agencija i medija s oba područja granice. Organizirani su međunarodni volonterski kamp s ciljem čišćenja pješačkih i biciklističkih staza uz gornji tok Une i održane tri edukativne radionice po državi o uvjetima rada i života blizu zaštićenih dijelova prirode.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...