Nema dokaza da je itko ubio Berezovskog

Zasad nema dokaza da je itko umiješan u smrt ruskog oligarha Borisa Berezovskog (67), priopćila je britanska policija nakon što je potvrđeno da u kući tajkuna u Berkshireu nisu pronađeni tragovi opasnih tvari. Mrtvo tijelo Borisa Berezovskog na podu kupaonice u vili nadomak Londona pronašao je član njegovog osoblja u subotu poslijepodne. Vrata kupaonice bila su zaključana iznutra.

Policija još nije ponudila nikakvo objašnjenje vezano uz smrt Berezovskog. U nedjelju navečer, inspektori su još uvijek pretraživali vilu i vršili forenzička ispitivanja.

‘Bilo bi pogrešno nagađati o uzrocima smrti. U ovom trenutku nemamo nikakve dokaze koji bi sugerirali umiješanost bilo koga sa strane’, rekao je inspektor Kevin Brown, dodajući da istraživački tim slaže fragmente posljednjih dana života Borisa Berezovskog, razgovarajući s bliskim prijateljima i članovima obitelji kako bi dobila uvid u njegovo psihičko stanje.

‘Svjesni smo velikog zanimanja za njegovu smrt i fokusirani na provođenje temeljite istrage, kao što bi postupili u slučaju bilo koje nerazjašnjene smrti’, napomenuo je Brown.

Tijelo Berezovskog pronašao je član njegovog osoblja, koji je hitnu pomoć nazvao u 15:18 sati u subotu. Prije toga, Berezovski je posljednji put viđen u petak u 22.30 sati.

RIA Novosti citiraju izvor blizak Berezovskom koji tvrdi da je on umro od srčanog udara, nakon što je nedavno u Izraelu bio na tretmanima zbog različitih zdravstvenih problema.

U posljednjem intervjuu za Forbes, postalo je očito koliko je Berezovski ‘pogubljen’. Izbjegavao je odgovarati na pitanja o svojim poslovima i politici, te naveo da je veoma nostalgičan i da se želi vratiti u Rusiju. Ustvrdio je da je ‘izgubio smisao života’ i da je ‘potcijenio koliko mu je Rusija važna’. Naveo je i da se ne osjeća ugodno kao imigrant u Velikoj Britaniji.

Komentirajući vijest o smrti Berezovskog, glasnogovornik predsjednika Vladimira Putina Dmitry Peskov potvrdio je da je Berezovski nedavno pokušao stupiti u kontakt s Putinom, zatraživši ‘oprost’ za svoje grijehe i dopuštenje da se vrati u domovinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...