Nove prijetnje iz Pjongjanga: “Pooštrite sankcije protiv nas i prekinut ćemo primirje s Južnom Korejom!”

Ruskiizaslanik pri UN-u Vitalij Čurkin sazvao je izvanrednu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj će se razgovarati o posljednjoj nuklearnoj probi Sjeverne Koreje i novim sankcijama.

Očekuje se da će se na sjednici prihvatiti nova Rezolucija kojoj će se pooštriti sankcije protiv sjevernokorejskih dužnosnika i organizacija povezanih s nuklearnim i raketnim programom Pjongjanga.

Podsjetimo, Vijeće sigurnosti oštro je osudilo treću nuklearnu probu Sjeverne Koreje izvedenu 12. veljače i najavilo da će poduzeti mjere protiv Pjongjanga. Istovremeno, iz Pjongjanga neprestano stižu prijetnje direktno usmjerene protiv SAD-a.

 

Pjongjang opet prijeti: Prekinut ćemo primirje s Južnom Korejom!

Sjeverna Koreja zaprijetila je danas prekidom sporazuma o primirju s Južnom Korejom, koji je stupio na snagu po završetku rata 1953. godine, javlja CNN. Na ovakav potez Pjongjang se odlučio nakon što je za danas sazvana izvanredna sjednica Vijeća sigurnosti UN-a, na kojoj bi trebala biti prihvaćena Rezolucija o pooštravanju sankcija prema dužnosnicima iz Sjeverne Koreje.

Južnokorejska novinska agencija Yonhap javlja kako je Pjongjang zaprijetio i prekidom svih telefonskih linija uzduž granice dviju zemalja.

Sjeverna Koreja je prije tjedan dana SAD-u poručila kako će ga “izbrisati s lica Zemlje” nastavi li Washington s gušenjem sjevernokorejske politike jer je sad u dometu njihovih najnovijih raketa i nuklearnog oružja pa se mogu braniti od stranih agresora!

Sjevernokorejsku prijetnju SAD-u objavio je Uriminzokkiri, portal koji širi sjevernokorejsku propagandu, a u članku se navodi kako “SAD ne bi trebao misliti da je siguran jer se nalazi s druge strane Tihog oceana”. Pyongyang je najavio kako će svako “pooštrenje sankcija” biti ocijenjeno kao “ratni potez”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...