“Nudimo autohtone suvenire zadarskog kraja”

Udruga inovatora Zadarske županije organizirala je 3. Festival suvenira Zadarske županije koji traje od 18. do 25. ožujka. U Muzeju antičkog stakla predstavljeno je 30-ak proizvođača s oko 150 suvenira, nešto manje nego lani.

S obzirom na to da su kineski suveniri preplavili lokalno tržište, Rade Nekić ponosan je na rad svoje Udruge koja je pokrenula inicijativu da se turistima nudi zadarski suvenir proizveden u Hrvatskoj, kao jedina logična stvar.

– Ljudi imaju želje i entuzijazma na ovaj način pokazati svoju dušu i dušu naroda iz kojeg potječu. Žao mi je što je jedan dio izlagača odustao, pa nismo pokazali sve bogatstvo suvenira naših proizvođača, ali bit će još prilika! Uskoro će se u Biogradu održati Svjetski sajam suvenira, zatim “Suvenir Arka” i “Agro Arca”, istaknuo je predsjednik zadarske Udruge inovatora.

Prilikom predstavljanja učeničkih radova, nakita izrađenog od konca i bočica oslikanih lokalnim motivima, susreli smo Josipu Kolanović Tičić, voditeljicu Učeničke zadruge “Boduli” Osnovne škole Vladimir Nazor Neviđane. Pohvalila se kako ova škola proizvodi svoje maslinovo ulje od kojih učenici izrađuju sapune.

Dragicom Nekić predstavila nam je jedan od svojih novijih i jako traženih proizvoda – ružino ulje u bočici od ružina drveta. Barbara Pletikosić, dopredsjednica UIZ, izdvojila je kamenicu za ulje kao jedan od svojih atraktivnijih suvenira.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...