Obrat u istrazi stravičnog slučaja silovanja u Podstrani

U slučaju brutalnog silovanja u Podstrani, kad je sredinom studenoga prošle godine 20-godišnja djevojka zadobila teške i po život opasne ozljede, došlo je do nevjerojatne promjene – splitsko tužiteljstvo je protiv osumnjičenog mladića pokrenulo i istragu zbog pokušaja ubojstva!

Podsjetimo, protiv osumnjičenog 21-godišnjaka je istraga otvorena zbog silovanja, a dokazne radnje su se provodile gotovo tri mjeseca. No, pouzdani izvor Novog lista je otkrio da se tijekom provođenja tih dokaznih radnji pokazalo da ima mjesta sumnji i u kazneno djelo pokušaja ubojstva, navodno zbog vještačenja ozljeda koje je djevojka zadobila, a koje su mogle nastati gotovo isključivo određenim predmetom. Kako je u pitanju puno teže kazneno djelo, u splitskom tužiteljstvu odlučili su otvoriti istragu nad 21-godišnjakom i zbog silovanja i zbog pokušaja ubojstva.

Riječ je o najtežim kaznenim djelima: ukoliko se sumnje dokažu pred sudom, mladiću za silovanje prijeti od jedne do osam godina zatvora, dok je sankcija za pokušaj ubojstva jednaka onoj za ubojstvo, od pet do 15 godina zatvora. Ipak, treba napomenuti da je cijeli slučaj još uvijek u fazi istrage.

Strašan zločin dogodio se 16. studenoga u obiteljskoj kući u Podstrani nadomak Splita, na zabavi na kojoj je sudjelovalo nekoliko djevojaka i mladića. Osumnjičeni i njegova vršnjakinja su ostali sami, a što se dogodilo da je djevojka završila s teškim ozljedama spolovila i unutarnjih organa, nitko od sudionika tuluma nije znao objasniti – čak ni osumnjičeni mladić, a pogotovo ne djevojka koja tvrdi da se ničega ne sjeća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...