Održan Erasmus informativni dan na Sveučilištu u Zadru

U četvrtak, 7. ožujka 2013. godine, održan je Erasmus informativni dan na Sveučilištu u Zadru u okviru kojega je održano nekoliko prezentacija. Marija Džaja, stručna suradnica iz Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta, održala je predavanje o programu mobilnosti Erasmus nakon kojeg su predavanja održali studenti koji su prošli semestar proveli na nekom od inozemnih sveučilišta.

Prvo predavanje pod nazivom „Erasmus à la française”održale su studentice francuskog jezika i književnosti Ana Čarija i Vida Grujić koje su Erasmus studijski boravak ostvarile u Nici i Dijonu. Zatim je predavanje o svom iskustvu studiranja na Sveučilištu Castilla La Mancha održala studentica Antea Mužić. Studenti geografije Antonio Ivanović, Fran Domazetović i Zvonimir Perić predstavili su svoje iskustvo Erasmus mobilnosti u belgijskom Gentu, austrijskom Grazu i njemačkom Bambergu.

Studenti Sveučilišta odazvali su se predavanjima u velikom broju, sa zanimanjem su slušali iskustva svojih kolega te postavljali brojna pitanja. Svake godine na Erasmus natječaj pristiže sve više prijava, a u posljednje tri godine na mobilnost u okviru programa Erasmus otišlo je oko sto studenata što na studijski boravak, što na stručnu praksu.

Nakon predavanja održane su korisne radionicama pod nazivom „Kako se prijaviti na Erasmus?“ koje je organizirala predsjednica studentske organizacije ESN Zadar Lea Kvarantan. Studentsku organizaciju ESN Zadar čine bivši Erasmus studenti koji svojim radom promiču program Erasmus među studentima Sveučilišta te pomažu inozemnim studentima koji odluče ostvariti mobilnost na zadarskom Sveučilištu. Sveučilište u Zadru ove godine domaćin je tridesetorici dolaznih inozemnih studenata koji su u Zadar došli u okviru programa Erasmus i CEEPUS. Očekuje se da će dolazna kao i odlazna mobilnost iz godine u godinu rasti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...