Odvodnja poništava i drugi natječaj za rekonstrukciju pročistača

Problem nesnosnog smrada koji se širio iz pročistača otpadnih voda u Ričini još netko vrijeme neće biti riješen. Naime, zadarska Odvodnja će za dan-dva poništiti i drugi natječaj za rekonstrukciju postrojenja za pročišćavanje zraka na pročistaču otpadnih voda Centar. Dvije tvrtke koje su se javile na natječaj imale su niz nedostataka u priloženoj dokumentaciji.

– Ne mogu reći o kojim tvrtkama se radi, ali jedna nije priložila pet, a druga čak šest dokumenata obveznih po Zakonu o javnoj nabavi. Tim je čudnije nepoznavanje naše, doduše prilično stroge regulative, zbog činjenice da jedna od tvrtki ima predstavništvo u Hrvatskoj, rekao je direktor zadarske odvodnje Grgo Peronja.

Vrijednost radova je četiri milijuna kuna, ali Odvodnja nema sreće s natječajima kojim bi konačno trebali riješiti emisiju vrlo neugodnih smradova, koja zasipa brojne kuće u susjedstvu. Vrlo strogi kriteriji bili su razlog propasti prvog natječaja, jer se na njega nitko nije javio. Propast drugog natječaja iziskuje odgovore na pitanja kako dalje.

– Stalno smo u dogovoru sa Hrvatskim vodama, s ciljem pronalaska nekoga tko će popraviti tehnologiju kako bismo postizala propisane standarde. Na natječaj se, međutim, nije javila njemačka tvrtka koja je Zadru posredstvom Hrvatskih voda, prodala tehnologiju, pojašnjava Peronja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...