Općina Vir izdvojila dodatna sredstva za vodne građevine magistralnog vodoopskrbnog sustava

U prostorijama “Vodovoda” d.o.o. Zadar potpisan je Ugovor o sufinanciranju građenja vodnih građevina na vodoopskrbnom području Zadar. Ugovor su potpisali načelnik Općine Vir Kristijan Kapović i direktor “Vodovoda” d.o.o. Zadar Tomislav Matek. Sa strane zadarskog “Vodovoda” potpisivanju ugovora nazočili su zamjenik direktora Hrvoje Patrk i rukovoditelj tehničkog sektora Joso Knez. Ugovor se odnosi na završne radove na izgradnji zapadnog pravca magistralnog vodoopskrbnog sustava, odnosno vodnih građevina na tom pravcu. Njime se Općina Vir obvezala uplatiti 488.012,02 kuna i dodatno sufinancirati radove na ovom za Vir izuzetno važnom projektu. Navedena će sredstva, između ostalog, biti utrošena na završne radove na crpnoj stanici kod Virskog mosta i na virskoj vodospremi.
Ukupna vrijednost radova na koje se odnosi i potpisani ugovor o sufinanciranju iznosi 19.163.080,01 kuna, a investicija će biti ostvarena u omjeru 90% sredstava Hrvatskih voda i 10% sredstava iz proračuna jedinica lokalne samouprave na potezu vodoopskrbnog pravca. Izuzev navedenih sredstava Općina je već ranije podmirila ugovorene obveze i za zapadni krak magistralnog vodoopskrbnog sustava izdvojila 3.213.000,00 kuna, pa je u konačnici iz proračunskih sredstava u ovu svrhu izdvojeno ukupno 3.701.012,02 kuna.
Prema informacijama iz “Vodovoda” Zadar, a koje su se mogle čuti tijekom potpisivanja ovog posljednjeg ugovora, svi bi radovi trebali biti završeni do kraja mjeseca travnja, a tada bi voda trebala stići u virsku vodospremu.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...