Ostojić: “Nisam učinio ništa protuzakonito”

Otkazana je izjava za javnosti koju je Veljko Ostojić, nakon što je jučer podnio nastavku, najavio za danas u 12 sati u Ministarstvu turizma te je umjesto nje iz ministarstva medijima dostavljena Ostojićeva pisana izjava u kojoj je ponovio da nije učinio ništa protuzakonito te da je ostavku podnio zbog pritisaka kojima je bio izložen.

‘Događanja proteklih dana te pritisci kojima sam bio izložen rezultirali su odlukom koja je po mojoj vlastitoj procjeni u ovom trenutku bila jedina ispravna. Iako bez i jednog konkretnog dokaza bio sam izložen svakodnevnoj hajci koja mi nije omogućavala obavljanje posla na profesionalnoj razini koju sam postavio u Ministarstvu za moje suradnike i sebe. Ponavljam još jednom: nisam učinio ništa protuzakonito’, napisao je Veljko Ostojić u izjavi za javnost.

Dalje je istaknuo rezultate postignute u turizmu u proteklih godinu i tri mjeseca te ocijenio da je u tom razdoblju učinjeno ono što hrvatski turizam čeka već godinama.

‘U Vladu sam došao otvorenog srca, kao profesionalac, kao osoba koja je cijeli život u turizmu i koja ima jasnu viziju njegova razvoja, sa željom da u suradnji s drugim ministarstvima, privatnim sektorom, strukovnim udrugama i svim zainteresiranim učinim pomake prije svega u konkurentnosti sektora što je ključ budućnosti hrvatskog turizma’, naveo je Ostojić ocijenivši kako sa zadovoljstvom može reći da su u proteklih godinu i tri mjeseca učinili ono na što hrvatski turizam čeka već godinama.

‘Uvedena je tako diferencirana stopa PDV-a čiji će se učinci idućih godina sigurno i jasno vidjeti, izradili smo kvalitetnu Strategiju razvoja do 2020. godine s jasno definiranim i kvantificiranim ciljevima, oživili smo investicijsku aktivnost duplirajući investicije u odnosu na proteklu godinu. Izvršili smo ciljanu izmjenu Zakona o ugostiteljskoj djelatnost, pripremili sveobuhvatne izmjene niza zakona od kojih bi posebno istaknuo Zakon o turističkom zemljištu, izvršili bitne promjene u operativnom marketing planu Hrvatske turističke zajednice kao i komuniciranju s tržištem uopće. Na kraju’, ustvrdio je, ‘prošla turistička sezona bila je najbolja u hrvatskoj povijesti’.

Izrazio je nadu da će Ministarstvo, zbog dobrobiti ove zemlje, ‘nastavit istim smjerom kojim smo krenuli te da će nastaviti projekte koje smo započeli’. ‘Kada sam dolazio na ovo mjesto’, dodao je, ‘vjerovao sam da ću sve zacrtano dovršiti do kraja, no imam puno povjerenje da će to znati učiniti moji suradnici’.

Na kraju izjave Veljko Ostojić je zahvalio na suradnji svom timu u ministarstvu i novinarima koji su pratili njihov rad, a posebno svim turističkim radnicima Hrvatske koji ‘nam svojim radom daju razlog da na njih budemo ponosni’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...