Pjesma Tomislava Ivčića još živi u srcima Zadrana

Zorica Konđa, primijetila je kako je “Tomislav Ivčić radio s puno emocija” i “zna čoviku dirnuti dušu”. Potvrdila je to svojim ogromnim zanimanjem za koncert u HNK Zadar i zadarska publika. Tražila se karta više, mnogi su stajali na nogama, novinara je bilo prepuno kazalište.

Atmosfera je bila odlična, a Tomislavova energija živo se mogla osjetiti ove večeri. Kako kaže jedna njegova pjesma: “I onda kada ne bude nas bilo, pjevat će se pjesme naše.”

Izvedena je 21 pjesma u sjećanje omiljenog zadarskog skladatelja, pisca i pjevača. Dok su na pozornici pjevali Mladen Grdović, Marina Tomašević, Zoran Jelenković, Zorica Konđa, klapa Niko, Davor Pekota, Ivo Županović, Dario Terzin te mlade nade Ivan Dražović i Nela Šarić, u pozadini se mogao vidjeti videozapis Ivčićeve šetnje gradom.

Na velikom ekranu uokvirenom poput kakve dragocjene slike koja podsjeća na osobito lijepe trenutke iz prošlosti, publika je mogla pratiti Tomislavov đir od katedrale sv. Stošije Kalelargom, ispijanje kave u Kolone i uživanje na suncu, šetnju preko Trga pet bunara, đir Fošom… Tipična šetnja jednog Zadranina završila je prijateljskim druženjem u konobi uz srdele s gradela i pjesmu.

Melodije koje diraju dušu zasigurno su mnoge posjetile na bolja vremena i bliskost. Voditeljica Tamara Šoletić u jednom je trenutku rekla kako nije odoljela ne kazati da je “Kalelarga nekad bila puna te da je vladao osjećaj zadarske pripadnosti”. Zamolila je publiku da ožive našu najprometniju šetnicu, učine koji đir više i ožive Poluotok.

Pjesme “Ne plači majko”, “Sine vrati se”, “Zapivajmo noćas u konobi”, samo su neke od Ivčićevih glazbenih dragulja koji su publiku potaknuli na pjesmu i podignuli na noge.

Sjećanje na Tomislava IvčićaSve komplimente za organizaciju zaslužili su Gradska glazba Zadar na čelu s maestrom Tomislavom Koštom koji je napravio aranžmane za čak 18 pjesama. Značajan doprinos organizaciji dala je i klapa Niko.

Koncert je završio zajedničkom pjesmom svih izvođača. Uz Ivčićeve riječi “tuđi čovik nikad neće znati što to veže dalmatinske ljude”, pjevačima su se pridružili i članovi obitelji pokojnog umjetnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...