Poliglot Drago Čulina spreman za Europski parlament, ali i za prijevremene parlamentarne izbore

Kandidat Hrvatskih laburista – Stranke rada za člana Europskog parlamenta, danas je na Narodnom trgu dijelio građanima promotivne letke u kojima navodi kako “u tom europskom tijelu želi stalno doprinositi afirmaciji društvene pravednosti i biti neumornim predstavnikom Zadra i njegova područja”.

Drago Čulina, okupio je ekipu profesora, liječnika, inženjera, ekonomista, za koje obećava da će se boriti protiv velikih socijalnih razlika i globalnog trenda bogaćenja sve manjeg broja ljudi i osiromašivanja širokih slojeva društva.

Kaže kako njegova stranka nema kandidata za gradonačelnika i župana na lokalnim izborima, no zajedno sa svojim timom već je spreman za prijevremene parlamentarne izbore, za koje smatra da su vrlo izgledni.

– Donijeli smo čvrstu odluku da ne koaliramo s niti jednom strankom, pa čak niti nakon lokalnih izbora. Nema potrebe da se razvodnjavamo ili ne daj Bože utopimo u koaliciji kao što se to dogodilo HNS-u i HSLS-u ili HSP-u koji je potpuno nestao u trci za foteljama. Kako ova Vlada nije do sada učinila ništa, uvjeren sam da će doći do prijevremenih izbora. A kad do toga dođe, sigurno ćemo s onima čiji nam je program blizak biti dovoljno jaki da nas neće progutati, poručio je Čulina.

U šali dodaje kako je mlad u politici bez obzira na godine života i nudi biračima političku svježinu, uz napomenu: “Dosta je istrošenih političara!” Uvjeren je u rast popularnosti Laburista.

Iako im je SDP programski sličan, razočarani su nedostatkom socijalne osjetljivosti vladajućih. Zato najavljuju “borbu za dostojanstvo čovjeka, pravo na rad, besplatno zdravstvo i zasluženu mirovinu u sklopu društvene pravednosti i solidarnosti”. Također, zalagat će se “za reindustrijalizaciju, a ne trgovinu”.

Čulina je rođen u Pridrazi 1944. godine. Profesor je njemačkog i francuskog jezika. Pored ovih, dobro govori engleski, talijanski i španjolski jezik. Ne bi se znao sporazumjeti tek, kako priznaje, na mađarskom, rumunjskom, grčkom i jezicima skandinavskih zemalja.

Smatra kakao je poznavanje više stranih jezika jako važno u Europskom parlamentu, “jer se samo tako može dokazati da Hrvati imaju pravo na korištenje riječi prošek ili pršut za domaće proizvode koji su se na ovim prostorima proizvodili pod tim imenom od davnina”.

Ovaj dugogodišnji novinar HTV-a za sebe smatra kako se ostvario u profesionalnom i osobnom smislu, a sada želi učiniti nešto za dobrobit društva. Ponosan je i na Spomenicu Domovinskog rata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...