Prtenjača: “Uzelcu je cilj da načelnik bude netko ‘tko će se s njim ljubiti'”

Prepirke, svađe, optužbe, međusobno vrijeđanje te odbacivanje predloženih točaka dnevnog reda obilježili su 27. sjednicu Općinskog vijeća Polače, ujedno i posljednju u aktualnom sazivu.

Načelniku Viktoru Prtenjači koji je već najavio svoju kandidaturu na nadolazećim lokalnim izborima oporbenjaci su zamjerili da u dnevni red “gura” određene prijedloge isključivo kako bi sebi priskrbio naklonost birača.

U vidno netrpeljivom tonu nastavljena je daljnja rasprava oko zemljišta čiju je prodaju Vijeće već izglasalo. Za to je zemljište Uzelac ustvrdio kako je i sam glasovao za njegovu prodaju jer ga je načelnik Prtenjača obmanuo na posljednjem Vijeću kazavši mu kako je “čista situacija”, a što, ustvrdio je Uzelac, ona nije bila.

– Općina još uvijek vodi spor s vlasnikom zemljišta i objekta na tom zemljištu za kojeg se tvrdi kako niti ne postoji, rekao je Uzelac pokazujući i fotografije. Pojasnio je kako je za taj slučaj doznao od mještanke čije zemljište graniči sa spomenutim zemljištem i koja je, vidjevši bagere na terenu poslane od čelnika Općine da poruše objekt, svojim tijelom to spriječila.

– Ma laže, nema pojma o životu! Kad smo odluku izglasali sudski spor je bio završen i to u korist Općine. Općina se uknjižila na to zemljište. Momci, koristite sve svoje sposobnosti da se dokažete i da pobijedite na ovim izborima. Ja vam nemam pravo spočitavati, ali ovakvo podmuklo, manirom jednog spletkaroša, jednog lašca, to nisam očekivao. Ja vam čestitam tko vam je bio inspiracija za glasovanje na posljednjih nekoliko sjednica, rekao je Prtenjača dodavši kako je Uzelcu očito cilj spletkarenjem pomoći da sljedeći načelnik Polače bude netko “tko će se s njim ljubiti”. Neugodan razgovor Uzelac je prekinuo ustavši od stola i napustivši vijećnicu, a isto su potom učinili i ostali vijećnici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...