Ruski milijarder Berezovski pronađen mrtav

Ruski milijarder Boris Berezovski umro je u subotu u Engleskoj, rekao je za agenciju France Presse njegov glasnogovornik Tim Bell, dodavši da mu je vijest o smrti javio oligarhov odvjetnik.

“Da, umro je. To mi je danas poslijepodne javio njegov odvjetnik”, rekao je glasnogovornik Berezovskog koji je umro u 67. godini.

Kako pišu britanski mediji, među kojima i BBC, ruski poslovni čovjek je pronađen mrtav u subotu ujutro u svojoj kući u Surreyju.

Bivša siva eminencija Kremlja u vrijeme Borisa Jeljcina koji je s dolaskom na vlast Vladimira Putina pao u nemilost, 2003. je dobio status političkog emigranta u Velikoj Britaniji.

Moskva je u više navrata, bezuspješno, tražila od Londona izručenje tog kontroverznog poduzetnika koji je u Rusiji optužen za pozivanje na državni udar.

U Rusiji su protiv njega pokrenute brojne istrage, zadnja u svibnju 2012., pošto je ponudio nagradu onima koji “uhite opasnog zločinca Putina”.

 

Smrt Berezovskog je nerazjašnjena

Britanska policija smatra smrt ruskog milijardera Borisa Berezovskog “nerazjašnjenom” i provodi istragu kako bi utvrdila okolnosti njegove smrti koja se dogodila u Ascotu, u Berkshireu, na jugu Engleske.

“Njegova se smrt zasad smatra nerazjašnjenom i iscrpna istraga je u tijeku”, priopćila je policija zadužena za istragu.

“Danas (subota) smo primili poziv u 16.18 sati po srednjoeuropskom vremenu osobe koja je bila zabrinuta za zdravstveno stanje muškarca s prebivalištem u Ascotu”, dodala je hitna medicinska služba.

“Poslali smo vozilo hitne pomoći s nekoliko stručnjaka. Na licu mjesta je potvrđena smrt šezdesetsedmogodišnjaka”, dodaje taj izvor.

“Smrt se smatra nerazjašnjenom i predmet je policijske istrage”, rekla je glasnogovornica hitne medicinske službe.

Vijest o smrti ruskog oligarha javio je agenciji France Presseu njegov glasnogovornik Tim Bell koji nije rekao ništa o okolnostima smrti.

Ugledni ruski odvjetnik Aleksandar Dobrovinski rekao je na ruskoj televiziji da se oligarh ubio, ali britanski mediji nisu potvrdili tu informaciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...