Sabor o povjerenju novom ministru turizma

Saborski zastupnici će na prijedlog premijera Zorana Milanovića, raspravljati o iskazivanju povjerenja novom ministru turizma Darku Lorencinu.

Lorencin će na toj dužnosti zamijeniti Veljka Ostojića, koji je podnio ostavku nakon što je u javnost dospio slučaj kupoprodaje zemljišta u općini Bale, koji je uža obitelj bivšeg ministra kupila 2004., da bi ga prodala 2007., nakon što je zemljište urbanizirano, na čemu je Ostojićeva obitelj zaradila 25 milijuna kuna. Tu je zaradu bivši ministar propustio navesti u svojoj imovinskoj kartici, a zanijekao je da je na bilo koji način utjecao na prenamjenu zemljišta, koju od 18. veljače istražuje i USKOK.

Ostojićeva ostavka izazvala je trzavice u vladajućoj koaliciji i IDS-u, iz kojega su i Ostojić i Lorencin, a čije je Predsjedništvo nakon Ostojićeve ostavke raspravljalo o napuštanju koalicije. Nakon što je iz IDS-a najavljeno da stranka ostaje u koaliciji i da će predložiti novog ministra turizma, Milanović je pozvao predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića da preuzme tu dužnost. Jakovčić je odbio taj poziv i najavio široke konzultacije o novom ministru turizma, no premijer je osobno predložio Darka Lorencina, s čim se IDS naknadno suglasio.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...