Sanacija Morskih orgulja za 340 tisuća kuna

Jučer je objavljena javna nabava za sanaciju Morskih orgulja za koje je procijenjena vrijednost radova od 340.000 kuna.

Javnu nabavu je objavio Odjel za komunalne djelatnosti u čijem planu nabave za ovu godinu nema tih radova. Taj je Odjel, kao što smo već pisali objavio najmanji broj javnih nabava: za električnu energiju, sanaciju Pozdrava suncu za 700 tisuću kuna te rušenje u iznosu od 900 tisuću kuna.
Što će, osim čišćenja kamenih blokova od morska trave, što redovno rade iz Čistoće, podrazumijevati sanacija Morskih orgulja  i tko može raditi tzv. sancije radove, od pročelnika Jure Zekanovića nismo uspjeli doznati. Vani je, rekla nam je njegova tajnica. Na službeni mobitel nam se nije javio ni nakon više pokušaja.

Kada smo napokon dobili pročelnika Zekanovića, od njega nismo ništa doznali. Ured gradonačelnika je imenovao Povjerenstvo, ured za javnu nabavu provodi nabavu, ponavljao je Zekanović kao pokvarena ploča na naše jedino pitanje: što podrazumijeva sanacija Morskih orgulja koje su u nadležnosti Odjela za komunalne poslove.

Od Ivane Dadić, zadužene za informaciju dobili smo i troškovnik iz kojeg je vidljivo da se radi o sanaciji 35 svirala, odnosno ugradnji novih. Njih će se sondirati, rastaviti, ispitivati čistiti, pa konstruirati nova svirala, pa napraviti revizija pomoćnih dijelova, obrada okvira u koja će se umetnuti svirala, koja, naravno, treba i ugoditi, pa ih dopremiti, da bi se montirala, a onda im treba regulirati dinamiku in situ, da bi se u završnici još jednom provjerila funkcionalna fonička svirala. I svaka ta i još druge stavke iz troškovnika imaju svoju cijenu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...