Seksi Kristina je nova Severina: “Odnijela te votka” je hit, ali mi živimo u zemlji uštogljenih urednika

Mlada i prelijepa pjevačica Kristina iznenadila je najprije pjesmom i spotom za pjesmu ‘Odnijela te votka’, a zatim i s gotovo dva milijuna klikova na YouTube-u za isti hit. I prije nego li su se ohladile mnoge glave kojima je zavrtila ova ambiciozna Splićanka, snimila je i drugi singl ‘Prvi dan života’ za koji su muziku napisali Dušan Bačić i Bojan Dragojević. I ovaj hit popraćen još jednim vrhunskim spotom. Iako već sad ima sve odlike zvijezde, teško je ne primjetiti da Kristina povremeno nailazi na kamen spoticanja i sitna podmetanja. Jedan je medij već pisao o ‘bojkotu’ Kristine, no ona u to ne vjeruje:

Jednostavno radim ono što volim i ne obazirem se na moguće ‘niske pobude’ zlonamjernika. Pjevanje nije moj posao već stil života…s tim se budim i liježem i ne dam da mi to netko pokvari, samouvjereno tvrdi Kristina.

 

Fayo, producent i pisac stihova za obje pjesme, nadovezuje se i kaže:

Ne bih rekao da se prema Kristini događa otpor, ali živimo u zemlji uštogljenih urednika koji ne puštaju komercijalnu glazbu iz nekih svojih principa. Čim u pjesmu uvrstiš instrument koji im zvuči ‘istočnjački’, odmah te klasificiraju kao turbo folk i zatvaraju ti se vrata. Siguran sam da ih u pjesmi ‘Odnijela te votka’ iritira što mlada djevojka uopće pjeva o votki, iako je riječ o hitu koji je ušao u uži krug za nominaciju za hit godine tj., za Porina. To znači samo jedno, publika je Kristinu prepoznala i to nagradila. Primjetili smo, također, podmetanja na YouTube-u kad je u jednom trenutku osvanulo more dislikeova, a netko je spot prijavio kao neprimjeren.

Fayo ima velike planove s Kristininom karijerom i nikamo se ne žuri. Na njoj se i ne štedi, pa su tako na spotu ‘Prvi dan života’ angažirali ljubljanske, profesionalne plesače iz skupine ‘Artifex’. Pjesme piše u skladu s njenim karakterom jer smatra da se samo tako publici može prenijeti iskrena poruka.

 

Uspoređuju me sa Severinom, ali…

Unatoč spoznaji da je put mladih zvijezda u usponu trnovit, Kristina tvrdi:

Pjevanje i ples su moj život, ali ne pristajem na sve. Postavila sam si neke granice, i sama sudjelujem i odlučujem o većini stvari. Moj producent to cijeni, cijeni žene sa stavom i podupire njihovu samosvjesnost. To pokazuje i svojim stihovima, uostalom.

 

Kaže i kako je često uspoređuju sa Severinom, a primjetila je to i modna dizajnerica Martina Felja koja smatra da je ona ‘jedina koja iza Severine ima potencijala.’ No, njen je put nešto drugačiji. Glazbene uzore na hrvatskoj glazbenoj sceni nema, ali je veliki obožavatelj Beyonce i Michael Jacksona. U glazbenom izričaju se, kako kaže, ne misli ograničavati, pa je spremna na muzičke izazove i duete. Obzirom da je odrasla u Australiji i izvrsna je u engleskom jeziku, nada se i prelasku hrvatske granice.

Ali, o tom-po tom, spremam još neka iznenađenja. Na ljeto me čeka deset gaža, to je turneja na koju ću ići velikim autobusom koji će krasiti veliki logo ‘K’. Veliki je trud iza svega ovoga, vjerujte. Ali, dug put često je jedini ispravan i dugoročno pametan. Mislim da onda i rezultati neće izostati, završila je mlada pjevačica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...