Sljedeći tjedan vraća nam se zima i snijeg

Niz promjenjivih, ali toplih dana koji će potrajati do kraja ovog tjedna nagovijestio nam je da je proljeće blizu. No sredinom sljedećeg tjedna temperature će osjetno pasti, a u gorju i nekim dijelovima sjeverozapadne Hrvatske ponovno će zalepršati pahulje snijega i podsjetiti nas da zima i u ožujku zna pokazati zube.

U petak će u cijeloj Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom. Više oblaka će bit na Jadranu, a najviše kiše na krajnjem jugu Hrvatske. U unutrašnjosti će puhati slab jugozapadnjak, a na Jadranu slabo, ponegdje do umjereno jugo. Najviše dnevne temperature zraka u cijeloj Hrvatskoj bit će od 12 do 17°C.

U subotu se nastavlja period promjenjivog vremena. U cijeloj će Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom. Više oblaka i kiše očekuje se na Jadranu, a na južnom dijelu mogući su i grmljavinski pljuskovi. Tijekom noći na nedjelju oni su mogući duž cijele obale. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu slab, ponegdje do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od 5 do 10°C, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviše dnevne u cijeloj Hrvatskoj bit će između 11 i 17°C.

U nedjelju će u cijeloj zemlji biti promjenjivo oblačno i kišovito. Povremene kiše promjenjiva intenziteta trebalo bi biti u svim krajevima, a na Jadranu je moguća i grmljavina. Tijekom popodneva u kontinentalnim krajevima unutrašnjosti očekuje se prestanak oborina te djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 4 do 8, a na Jadranu od 9 do 13°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 14, a na Jadranu od 12 do 16°C.

Ni početkom novog radnog tjedna ne očekuje se stabilizacija vremena. I dalje će biti promjenjivo i nestabilno uz povremenu kišu. Na Jadranu su mogući i lokalni grmljavinski pljuskovi. Vjetar će posvuda biti slab do umjeren južnih smjerova. Temperature će u unutrašnjosti biti u blagom padu, a na Jadranu bez značajnijih promjena.

Sredinom tjedna očekuje se osjetniji pad temperatura, a kako se značajnije stabilizacije vremena nema na vidiku, u gorju te ponegdje u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti moguća je i povremena susnježica ili snijeg.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...