prema radnicama se ponašaju "ka prema kumpirima"

Slučaj Adria – Lacić vs Lisica – Badurina

Ivan Katalinić
Tamni način

Radnice su žrtve sporazuma, prema njima se ponašaju “ka prema kumpirima” rekli su sindikalisti svjedočeći danas na Trgovačkom sudu povodom Lacićeve tužbe za raskid ugovora, na koju su Lisica i Badurina su odgovorili protutužbom.

Na Trgovačkom sudu u Zadru u tzv. “slučaju Adrija” danas su svjedočili potpredsjednik sindikata PPDIV Ivica Blažević i glavni povjerenik za Adriju Mladen Marinović. Svjedočili su o stanju u poduzeću u listopadu prošle godine kada je tadašnji vlasnik . Tada je, naime, potpisan Sporazum o preuzimanju svih 286 radnika Adrije. Obojica sindikalista posvjedočili su da 78 radnica iz Benkovca i Knina nikad nije nastavilo raditi, niti je od preuzimanja primilo plaće.

Radnice još nisu definirane, one su kući i čekaju. Znači ni na nebu ni na zemlji. A u biti to su također radnice Adrije Zadar 1, trebale su biti u toj istoj novoj tvrtci u kojoj i ostali radnici rade. Mi sada čekamo ishod ovog suđenja i nakon toga odlučit ćemo o daljnjim sindikalnim akcijama, rekao je sindikalni povjerenik PPDIV-a za Adriju Mladen Marinović.

Također su rekli da ne znaju da je sklopljen ikakav dodatak glavnom sporazumu, a koji se odnosi na te radnice. Inače, bivši vlasnik Lacić tužbom je zatražio raskid ugovora s “Adrijom 1”, odnosno Lisicom i Badurinom, a ova dvojca su odgovorila protutužbom jer tvrde da postoji dodatak sporazumu o preuzimanju radnika.

Pa i ja se pitam tko je ovdje lud, a tko je pametan. Ja osobno klada bi nešto iznajmljivao znao bi kome i zašto iznajmljujem i ono najvažnije iza toga bi stao. Očito ovdje se nažalost o tome ne radi. Ono što je najgora stvar, ovdje se netko s radnicama igrao kao sa krumpirima, kad moram biti prost. To su žene koje su u punom radno pravnom statusu. Nažalost, i jedna i druga strana se prepucava čije su te žene obveza, a zapravo su obveza i jednih i drugih, ogorčeno je reagirao na sudbinu otpuštenih radnica potpredsjednik sindikata PPDIV Ivica Blažević.

Ostavi komentar koristeći Facebook