Slučaj Adria – Lacić vs Lisica – Badurina

Radnice su žrtve sporazuma, prema njima se ponašaju “ka prema kumpirima” rekli su sindikalisti svjedočeći danas na Trgovačkom sudu povodom Lacićeve tužbe za raskid ugovora, na koju su Lisica i Badurina su odgovorili protutužbom.

Na Trgovačkom sudu u Zadru u tzv. “slučaju Adrija” danas su svjedočili potpredsjednik sindikata PPDIV Ivica Blažević i glavni povjerenik za Adriju Mladen Marinović. Svjedočili su o stanju u poduzeću u listopadu prošle godine kada je tadašnji vlasnik . Tada je, naime, potpisan Sporazum o preuzimanju svih 286 radnika Adrije. Obojica sindikalista posvjedočili su da 78 radnica iz Benkovca i Knina nikad nije nastavilo raditi, niti je od preuzimanja primilo plaće.

Radnice još nisu definirane, one su kući i čekaju. Znači ni na nebu ni na zemlji. A u biti to su također radnice Adrije Zadar 1, trebale su biti u toj istoj novoj tvrtci u kojoj i ostali radnici rade. Mi sada čekamo ishod ovog suđenja i nakon toga odlučit ćemo o daljnjim sindikalnim akcijama, rekao je sindikalni povjerenik PPDIV-a za Adriju Mladen Marinović.

Također su rekli da ne znaju da je sklopljen ikakav dodatak glavnom sporazumu, a koji se odnosi na te radnice. Inače, bivši vlasnik Lacić tužbom je zatražio raskid ugovora s “Adrijom 1”, odnosno Lisicom i Badurinom, a ova dvojca su odgovorila protutužbom jer tvrde da postoji dodatak sporazumu o preuzimanju radnika.

Pa i ja se pitam tko je ovdje lud, a tko je pametan. Ja osobno klada bi nešto iznajmljivao znao bi kome i zašto iznajmljujem i ono najvažnije iza toga bi stao. Očito ovdje se nažalost o tome ne radi. Ono što je najgora stvar, ovdje se netko s radnicama igrao kao sa krumpirima, kad moram biti prost. To su žene koje su u punom radno pravnom statusu. Nažalost, i jedna i druga strana se prepucava čije su te žene obveza, a zapravo su obveza i jednih i drugih, ogorčeno je reagirao na sudbinu otpuštenih radnica potpredsjednik sindikata PPDIV Ivica Blažević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...