Stabilan vikend s hladnim jutrima, u ponedjeljak vrlo jako jugo i kiša!

Nakon što smo u četvrtak navečer na dijelu dalmatinske obale, uz kišu, zabilježili mjestimičnu susnježicu i snijeg, tijekom petka se vrijeme stabiliziralo.

Stabilno vrijeme će nas pratiti i veći dio vikenda nakon čega slijedi prolazno pogoršanje vremena.

U subotu će biti pretežno sunčano, u prvom dijelu dana još uz umjerenu, mjestimice i pojačanu buru i tramontanu koja će u nastavku dana slabjeti. Jutro će biti hladno, u zaobalju će se temperature spustiti na -5°C, uz obalu uglavnom između 0 i 3°C. Danju također neće biti odveć ugodno unatoč suncu. Maksimalne temperature između 5 i 9°C.

U nedjelju jutro još malo hladnije. Minimalne temperature u Zagori i ispod -5, uz obalu između -1 i 3°C. Danju malo toplije nego u subotu zbog jačanja juga. Dnevne vrijednosti temperature od 6 do 11°C. Nakon pretežno sunčanog prijepodneva, poslijepodne i navečer će se postupno naoblačiti, iako kiše do kraja dana u Dalmaciji vjerojatno neće biti.

U ponedjeljak pretežno oblačno uz daljnje jačanje juga, koje će mjestimice imati i olujne udare! Povremeno se očekuje kiša. I jutarnje i dnevne temperature u znatnom porastu u odnosu na prethodne dane. Maksimalci će se kretati između 9 i 15°C.

U utorak će se vrijeme postupno stabilizirati. U drugom dijelu dana će prevladavati pretežno sunčano. Dnevne temperature slične onima u ponedjeljak, većinom između 12 i 16°C. Jugo će oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak.

U srijedu, četvrtak i petak očekujemo pretežno sunčano vrijeme, tek povremeno uz promjenjivu naoblaku, no oborina uglavnom neće biti. Zadržat će se ugodno toplo, uz maksimalne temperature između 11 i 16°C, a vjetar će uglavnom biti slab do umjeren zapadni i jugozapadni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...