Što bi parovi trebali raspraviti u krevetu?

Nemirno spavanje, hrkanje, vjetrovi, kućni ljubimci među plahtama, povlačenje popluna – dugačak je popis stvari koje bi parovi trebali raspraviti u krevetu.

Više od četvrtine britanskih parova provest će puno vremena u malim prepirkama u postelji i tako će u prosjeku izgubiti 90 minuta spavanja svaki tjedan, pokazalo je novo istraživanje.

Problem je toliko velik da se ukupan zbroj nesanih sati penje na puna tri dana propuštenog sna tijekom godine, piše Mail Online.

Istraživanje koje je naručio hotelski lanac Travelodge otkriva da se 26 posto parova u krevetu svađa najmanje tri puta tjedno te da svaka svađa traje oko 30 minuta. Najveći uzrok prepirki je nemiran san, dok je hrkanje na drugom mjestu. 16 posto parova izjavilo da se svađaju zbog hrkanja pri čemu su muškarci najčešći prijestupnici.

Svađe mogu potaknuti i nekompatibilne temperature tijela, potezanje posteljine, neraspoloženost za seks, puštanje vjetrova, kućni ljubimci u krevetu, ostavljanje svjetla ili gledanje TV-a dok drugi partner pokušava zaspati. Psiholog Corinne Sweet vjeruje da su svađe u krevetu ozbiljan problem koji treba riješiti odmah.

Ignoriranje pitanje rezultirat će lošom kvalitetom spavanja, povećanom razinom stresa i gubitkom imuniteta. Tijekom razdoblju od dvadeset godina, parovi riskiraju da izgube i do dva mjeseca spavanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...